Compare Listings

Holiday House Tinna – za posebno počitniško doživetje

Holiday House Tinna

Počitniška hiša Holiday House Tinna se nahaja v samem srcu zelene oaze Hrvaške, v hrvaškem »Prigorju«. Holiday House Tinna je tradicionalna podeželska lesena hiša, ki je obdana s pisano naravo. Holiday House Tinna je preurejena v čaroben dopustniški dom, ki nudi posebno počitniško izkušnjo.

Holiday House Tinna

V zasebnosti lastne posesti, ki se razprostira na 4.000 kvadratnih metrih, so vam na voljo številne prostočasne vsebine. Ljubiteljem športnih aktivnosti so na voljo badminton, odbojka, nogomet, ljubiteljem poležavanja na travi pa Holiday House Tinna nudi idealen kotiček za piknik, lenarjenje v naravi.

Druženje ob žaru in sproščanje v masažni kadi, obdani z udobnimi ležalniki, tvorijo jedro brezskrbne zabave v Holiday House Tinna. Zeleno okolje ter jasni in sončni dnevi so ustvarjeni za preživljanje časa na eni od treh teras Holiday House Tinna; prva terasa je zaščitena z naravno senco, ena z velikim senčnikom in ena z lesenim nadstreškom.

Tudi krošnje bližnjih starih sort jabolk in orehov nudijo neustavljivo senco in svežino, hkrati pa se po dvorišču širi prijeten vonj po dišečih zeliščih. Za popolno uživanje v pijači na terasi Holiday House Tinna morate natrgati le vejico sveže mete. Da bo preživljanje časa na prostem kar se da prijetno, se je v Holiday House Tinna mogoče osvežiti tudi pod zunanjim tušem.

Del prostornega dvorišča Holiday House Tinna je urejen v varovano parkirišče za kar 10 avtomobilov. Dodajmo, da parkirišče zaradi svoje lege prav nič ne kvari vtisa celotnega zunanjega prostora Holiday House Tinna.

Za uživanje v Holiday House Tinna ne sme biti meja, zato je v ločenem, prijetnem okolju urejen prostor za sprostitev z jacuzzijem in savno ter pripadajočim toaletnim prostorom. V zimskih mesecih dodatno sproščujoče vzdušje dopolnjuje tudi kamin na drva.

Holiday House Tinna ponuja namestitev za 7 oseb. V mansardi hiše sta umeščeni dve udobni spalnici, ki izžarevata toplino in šarm ter dajeta občutek popolne zasebnosti in spokojnega miru. Obiskovalci so očarani nad hišo, poseben vtis naredita strešni niši s pogledi skozi okna, pozornost pa pritegnejo tudi razgledni balkoni. V spodnjem delu hiše, Holiday House Tinna, se svoj prostor našle dnevna soba, kuhinja in prostorna kopalnica.

Praktična kuhinja je opremljena z vsem potrebnim za pripravo obrokov, kuhinjski otok pa ponuja dodaten prostor za druženje. Ob kuhinji se razprostira zunanja terasa, ki je poseben prostor za pitje jutranje kave in uživanje v zajtrku. Dnevna soba je opremljena z udobnim kavčem, ki se zlahka in preprosto spremeni v prostorno, dodatno posteljo za dva.

Tu je tudi pametni TV, ki ponuja bogat TV program, po potrebi pa se spremeni v popoln medij za predvajanje glasbe. Poseben okras dnevne sobe je originalna lesena stena, ki spominja na tradicijo in neke davne čase. Dnevna soba se razpira na pokrito verando, značilno za lokalne podeželske hiše. Ta terasa Holiday House Tinna je idealna za druženje ob kozarčku domačega sadjevca ali kozarcu vina iz mini bara, ki je prav tako na voljo gostom.

Največja posebnost Holiday House Tinna so njeni številni detajli, ki spodbujajo človekovo raziskovanje in domišljijo. Čeprav je Holiday House Tinna od središča kraja Sveti Ivan Zelina oddaljena le 1,5 kilometra, je dopustniška hiša, ki jo na www.booking.com najdemo z imenom Rural Holiday House Tinna, obdana s številnimi travniki in večjim gozdom, kar gostu daje neprecenljiv občutek svobode in vtis, da je v nekem drugem, pravljičnem svetu.

Tistim, ki se boste za nekaj časa odločili podati na turistično-športne pustolovščine izven objekta Holiday House Tinna, naj izdamo, da je v neposredni bližini t.i. »Bregdown trail«, ki je dokaj znana kolesarska steza v svetu gorskega kolesarstva.

Za tiste, ki si želite sprehodov po gozdu in pohodništva, naj povemo, da na sam vrh Zelinske gore, ki se nahaja na 463 metrih nadmorske višine, tam pa se ponuja tudi počitek in osvežitev v prijetnem planinskem domu, vodijo lepe pohodne poti.

Ne smemo pa pozabiti niti na ruševine srednjeveške trdnjave Zelingrad. Turistična skupnost »Grada Sv. Ivana Zeline« zapiše: »Med spomeniki kulturne in zgodovinske dediščine Zelinske regije po svojem pomenu izstopa Zelingrad, srednjeveški varuh cest, ki se nahaja na severovzhodnih pobočjih Medvednice, v samem osrčju Zelinske gore, približno 5 km severno od Zeline«.

Kraj Sveti Ivan Zelina je obdan z zelenimi griči z vinogradi in t.i. »Zelinsko vinsko cesto«. Vsak vinar bo z veseljem odprl vrata svoje kleti in obiskovalcem ponudil svoja vina, s posebnim ponosom pa avtohtono vinsko sorto »kraljevino, prigorsko kraljico«. Številne turistične kmetije ponujajo številne gastronomske dobrote.

Sveti Ivan Zelina je kraj z manj kot 3.000 prebivalci, upravno spada pod Zagrebško županijo ter leži severovzhodno od Zagreba tik za administrativno mejo mesta oz. njegove mestne četrti Sesvete. Za lažjo geografsko umeščenost navedimo, koliko kilometrov je kraj Sveti Ivan Zelina oddaljen od nekaterih bolj prepoznanih mest: Zagreb – 30 km, Varaždin – 51 km, Krapina – 51 km.

Za sam konec še dodajmo, da je kraj Sveti Ivan Zelina del t.i. »Prigorja« za katerega wikipedija zapiše: Prigorje je geografska enota Hrvaške, regija okoli njenega glavnega mesta Zagreba, ki se razprostira na južnem pobočju gore Medvednica (pogovorno imenovana tudi “Zagrebška gora”), približno med gorovjem Žumberak in Moslavino. Izraz dobesedno pomeni “dežela ob gorah”, “pogorje”.

Ps. Fotografije: Holiday House Tinna.

Sorodni članki

Villa Fresca

Čudovita Villa Fresca je počitniška vila na sami obali, v kateri se boste vsak dan zbudili z enim najlepših pogledov na Jadransko morje. Vendar pa idealna lega vile Fresca na Lipaunski plaži v Bibinju pri Zadru ni edina edinstvena lastnost, posebnost te vile. Vila Fresca ima namreč tudi zelo zanimivo, staro zgodbo – še iz rimskih časov.

Nadaljujte z branjem

Villa Romantica

Romantična počitniška hiša Villa Romantica ima na petdesetih kvadratnih metrih eno spalnico z udobno zakonsko posteljo, eno kopalnico in prostorno dnevno sobo, ki je povezana s popolnoma opremljeno kuhinjo in jedilnico. Na osamljeni in veliki parceli parceli (1.200 kvadratnih metrih) sta prostor našla romantičen, ogrevan bazen (32 kvadratnih metrov) in prostoren jacuzzi (210x210 cm), ki sta ob zunanji letni kuhinji (z žarom), morebiti celo glavna aduta Ville Romantice, prave ljubezenske oaze v južnem delu Istre.

Nadaljujte z branjem

Kuća Biljkinog Oca

"Kuća Biljkinog Oca", po slovensko bi lahko to morebiti prevedli v Hiša Očeta Rastlin, je več stoletij stara počitniška hiša v Baranji, v vasici Lug, v občini Bilje. Biljkin Otac je sicer alter ego, »drugi jaz«, vsestranskega Vedrana Grizbacherja. Biljkin Otac, Vedran, je od otroštva zaljubljen v zelene in cvetoče rastline, sam se najraje opiše z naslednjimi besedami ljubitelj rastlin, kreativec in permakulturni navdušenec. Posledično je zato njegova počitniška hiša dobila ime po njegovem vzdevku Biljkin Otac, poimenovana je »Kuća Biljkinog Oca«.

Nadaljujte z branjem