Compare Listings

Hard Rock Cafe Dubrovnik navdušuje turiste in domačine

Hard Rock Cafe Dubrovnik

Hard Rock Cafe Dubrovnik je aprila 2023 odprl svoja vrata. Hard Rock Cafe Dubrovnik je tudi prvi Hard Rock Cafe na Hrvaškem, sicer je zelo uveljavljena blagovna znamka Hard Rock Cafe prisotna kar v sedemdesetih državah sveta. Hard Rock Cafe Dubrovnik je, kakor se spodobi, svoje prostore odprl v osrčju starega mestnega jedra svetovno znanega Dubrovnika, v nekdanjem samostanu.

Hard Rock Cafe Dubrovnik

Hard Rock Cafe Dubrovnik se nahaja v zgodovinskem in turističnem središču mesta Dubrovnik, ki ga obdaja 1940 metrov dolgo srednjeveško obzidje. Dubrovnik je eden od kulturnih ter turističnih epicentrov Hrvaške in vse leto ponuja številne kulturne dogodke in festivale.

Dubrovnik je postal eno najbolj znanih dopustniških in izletniških evropskih mest in seveda glavno prizorišče snemanja številnih filmov in zgodovinskih dramskih serij. Dubrovnik je star več kot 2.800 let, s svojo izjemno kulturno in zgodovinsko dediščino pa je tudi sveže mednarodno središče za IT-rešitve ter napredno in večkulturno mesto na stičišču Evrope in Azije, Vzhoda in Zahoda.

Kavarna Hard Rock Cafe Dubrovnik, ki srednjeveškemu šarmu starega mestnega jedra dodaja uveljavljeno blagovno znamko Hard Rock, se odlično ujema s sodobnimi restavracijami in klasičnimi muzeji. Obe zgodovinski obdobji so v podjetju Hard Rock Cafe združili tako, da so Hard Rock Cafe Dubrovnik postavili v nekdanjem samostanu, ki so ga skrbno obnovili do najmanjše podrobnosti, da bi ohranili pa tudi dodatno opozorili na edinstveno značilnost zgodovinske stavbe.

Hard Rock Cafe Dubrovnik se nahaja na naslovu Poljana Paska Miličevića 4 v starem mestnem jedru Dubrovnika. Ta 850 kvadratnih metrov velik prostor nekdanjega samostana lahko gosti več kot 400 gostov v treh glavnih prostorih: notranjem prostoru za sedenje, dih jemajočem atriju v dvoriščnem delu in še eni zunanji terasi s pogledom na znani staromestni vodnjak, Veliko Onofrijevo fontano.

»Za Hard Rock delam že 17 let in lahko rečem, da je to najlepša lokacija na svetu. Malo je kavarn Hard Rock na edinstvenih lokacijah, kot je ta, v samostanu iz štirinajstega stoletja,« pojasnjuje Pablo Castrogiovanni, generalni direktor Hard Rock Cafe Dubrovnik.

Gostje kavarne Hard Rock Cafe Dubrovnik se lahko sprehodijo ob značilnih stenah s spominki, na katerih so razstavljeni številni ikonični spominki legendarnih glasbenikov z vsega sveta.

Za hrvaški spletni portal www.muzika.hr je Tany Hugo, direktorica franšize Hard Rock International za Evropo, razkrila: »Zbiranje spominkov, po katerih je znan Hard Rock in si jih nekaj lahko ogledate tudi tukaj v Dubrovniku, se je začelo v starih časih na naši prvi lokaciji v Londonu. Eric Clapton, ki je bil redni obiskovalec Hard Rock Cafeja v Londonu, je lokalu podaril kitaro, da označi mesto, kjer je vedno sedel. Nato so to začeli početi tudi drugi glasbeniki in danes imamo v svoji zbirki zavidljivih 86.000 eksponatov.«

Tany Hugo je dodala, da je njej osebno najljubši del zbirke ljubezensko pismo, ki ga je fenomenalna pevka Amy Winehouse napisala svojemu fantu, pri čemer je kot najdragocenejši eksponat izpostavila, ne da bi razkrila samo njegovo vrednost, besedilo pesmi Imagine, ki jo je napisal svetovni, na žalost že pokojni, zvezdnik John Lennon.

V kavarni Hard Rock Cafe Dubrovnik je gostom na voljo izbor pristnih, avtentičnih okusov z najbolj svežimi visokokakovostnimi sestavinami z menija Hard Rock, ki vključuje tudi originalni Legendary® Burger iz serije Signature Steak Burgers.

Hard Rock Cafe Dubrovnik ponuja tudi okusne, majhne in poživljajoče predjedi, odličen izbor solat, sendvičev in sladic. Kavarna nudi tudi zelo raznolike pijače, od točenih piv in znanih vin, ročno pripravljenih koktajlov, vključno z značilnim koktajlom Hurricane, ki nosi značilen podpis Hard Rock Cafeja, vse pa zaokrožuje široka paleta brezalkoholnih pijač.

Svetovno znana trgovina Hard Rock Rock Shop®, ki se nahaja v kavarni Hard Rock Cafe Dubrovnik, ponuja zbirateljem in oboževalcem nakupovalno izkušnjo rock zvezd, saj so v njej na voljo glasbeno navdihnjeni izdelki, kot so klasične majice, klobuki, kozarci in šalice ter številni drugi dodatki, ki so namenjeni predvsem ljubiteljem rocka.

Franšizne pravice za območje Dubrovnika ima podjetje Klarisa d.o.o. “Veseli nas, da je Dubrovnik na Hrvaškem zdaj uradni član družine Hard Rock. Pripravljeni smo pozitivno vplivati na dubrovniško gostinsko industrijo in standarde blagovnih znamk. V Hrvaško, državo z bogato glasbeno in kulinarično tradicijo prinašamo duh in filozofijo blagovne znamke s predstavitvijo sodobne vizije izjemne restavracije,” je za hrvaške medije povedal Tom Perez, podpredsednik za franšizne operacije pri Hard Rock International.

Župan Dubrovnika Mato Franković je na novinarski konferenci izrazil navdušenje nad prihodom znamke Hard Rock v mesto Dubrovnik: »Vemo, kaj znamka Hard Rock pomeni v svetu, zato smo veseli, da je naše mesto Dubrovnik postalo del zgodbe podjetja Hard Rock International.

S kavarno Hard Rock Cafe Dubrovnik je ta naš zgodovinsko dragocen prostor dobil svojo dodano vrednost, bo pa tudi kaj dodatno videti, od primerkov kitar glasbenih zvezdnikov, pa tudi nekaterih drugih dragocenih eksponatov. Namen je, da ta objekt, Hard Rock Cafe Dubrovnik, deluje vse leto, kar je odlično za vse domačine in trdno verjamem, da bodo moji someščani Hard Rock Cafe Dubrovnik, vsaj v zimskem obdobju, prepoznali kot odličen prostor za zbiranje in druženje«.

Za več informacij o Hard Rock Cafe Dubrovnik obiščite www.hardrockcafe.com/location/dubrovnik/. Za nakup izdelkov Hard Rock Cafe obiščite spletno trgovino Rock Shop na naslovu https://shop.hardrock.com. Za dodatne informacije o blagovni znamki Hard Rock Cafe obiščite www.hardrockcafe.com.

Podajamo še nekaj besed o sami družbi, podjetju in blagovni znamki Hard Rock. Hard Rock International je eno najbolj globalno priznanih podjetij s poslovalnicami, lokali v kot 70 državah v 255 krajih. Hard Rock International upravlja lastne/licencirane trgovine Rock Shop®, kavarne (s prireditvami v živo).

Hard Rock International je s partnerji leta 2020 zagnal tudi skupno podjetje Hard Rock Digital, spletno športno stavnico, maloprodajno športno stavnico in spletno igralno platformo. Še enkrat poudarjamo, da ima Hard Rock v lasti največjo in najdragocenejšo zbirko avtentičnih glasbenih spominkov na svetu z več kot 86.000 kosi, ki so razstavljeni na vseh njegovih lokacijah po vsem svetu.

Leta 2022 so bili Hard Rock Hotels že drugo leto zapored v raziskavi družbe J.D. Power v Severni Ameriki o zadovoljstvu hotelskih gostov (North America’s Hotel Guest Satisfaction Study) nagrajeni kot blagovna znamka številka ena na področju izjemnega zadovoljstva gostov med hoteli višjega cenovnega razreda (Upper Upscale Hotels). Ta naziv, v enaki kategoriji, so si prislužili že četrto leto zapored.

Hard Rock International je prvo zasebno podjetje za spletne igrice, ki sta ga družbi Deloitte Private in The Wall Street Journal že drugo leto zapored imenovali za najbolje upravljano podjetje v ZDA. Hard Rock je revija Forbes prav tako uvrstila med najboljše delodajalce na svetu ter med najboljše delodajalce za ženske, za manjšine in mlajše ter med najboljše velike delodajalce v panogi potovanj in prostega časa, iger na srečo in zabave.

Na tekmovanju 2022 Global Gaming Awards je bil Hard Rock že drugič v štirih letih imenovan za podjetje leta. Leta 2021 je Hard Rock Hotels & Casinos še šestič v sedmih letih prejel prvo mesto v raziskavi o kvaliteti storitev na področju igralništva, ki sta jo izvedla Bristol Associates Inc. in Spectrum Gaming Group. Za več informacij o družbi Hard Rock International obiščite www.hardrock.com ali shop.hardrock.com.

Ps. Uredništvo www.pag.si, portala o hrvaškem turizmu, se zahvaljuje Hard Rock Cafe Dubrovnik za fotografije in pomoč pri pripravi teksta.

Sorodni članki

Muta si zasluži naš obisk

Domačini v Muti se najverjetneje premalo zavedamo, kakšne lepote nas obdajajo. Najverjetneje se tega zavemo šele, ko se odselimo s teh čudovitih krajev in se tja kasneje še kako radi vračamo. Koroška je za mnoge Slovence regija tam nekje na severu, katero - žal - mnogi še niso niti obiskali. Kaj šele, da bi zašli v občino Muta ter se povzpeli na številne razgledne hribe nad njo.

Nadaljujte z branjem

Island Pag Trail

Tekaška prireditev Island Pag Trail se odvija na otoku Pagu, v kraju Kolan, ki je znan predvsem po svojem odličnem siru. Say cheese and run; Island Pag Trail bo v srcu otoka Paga, v Kolanu, leta 2024 potekal med prvomajskimi prazniki, natančneje 4. maja. Tekaške trase Island Pag Traila so znane po čudoviti naravi in so primerne za vso družino. Island Pag Trail spada med tekaške vikende, ki ponujajo idealen popoln pobeg od mestne gneče in vsakdana ter priložnost za uživanje v prelepi naravi in športnih aktivnostih.

Nadaljujte z branjem

Croatian Summer Salsa Festival

Croatian Summer Salsa Festival (slovensko bi lahko rekli »Hrvaški poletni salsa festival«) v istrskem Rovinju bo organiziran že dvajsetič, odvil se bo od 10. do 17. junija 2024. Mednarodni salsa festival v jadranskem turističnem dragulju je nekakšna krona razvoja salsa scene na Hrvaškem, vsako leto zbere več tisoč salsa plesalcev iz vsega sveta. V sklopu Croatian Summer Salsa Festival-a so v tednu dni organizirane številne plesne delavnice z najboljšimi mednarodnimi plesnimi inštruktorji, številne plesne zabave, izleti z ladjami ipd.

Nadaljujte z branjem