Compare Listings

Okusno, zabavno in razigrano v Zagrebu

Food Truck Festival

Zagreb, glavno mesto Hrvaške, bo ponovno epicenter najokusnejše ulične hrane, pričakujete pa lahko tudi odlično glasbo in zabavo za mlado in staro. Organizatorji Food Truck Festivala so poskrbeli za odlično ponudbo hrane in pijače ter glasbeno in zabavno podlago, ki bo vsakemu obiskovalcu vzela dih. Food Truck Festival bo trajal od 31. maja do 18. junija 2003 v zeleni oazi zagrebškega jezera Jarun – travnik pri klubu Aqaurius.

Food Truck Festival

Food Truck Festival bo med tednom potekal 16.00 do 24.00, ob vikendih pa se program podaljša do prve ure čez polnoč. Vstop na Food Truck Festival v Zagrebu je prost, zagrebški Jarun pa je idealen kraj za družinski izlet, večerni izhod s prijatelji, sončni zahod zna biti zelo romantičen.

Zagrebški Food Truck Festival je sestavljen iz več tematskih con: Klopa powered by Zvijezda, Cuga powered by Badel, Pivska powered by Karlovačko, Relax powered by Kaufland, Cocktail powered by Sir Edmond gin, Vinska powered by Kutjevo, Dječija in Mjuza cone powered by Hendricks. Poleg petih gastro tovornjakov, ki bodo ponujali najboljše od ulične hrane, bo na Food Truck Festivalu tudi Sweet cona, ki se ji ne bo mogel upreti nihče.

V coni »Klopa« Food Truck Festivala so za zdaj potrjeni:

BBQ Hot Yard Bar: Za projektom stoji cela ekipa, ki je začela VolimLjuto.com in SpicyDays.com, glavna “krivca” sta BBQ chef Davor Šušković in pekoči hedonist Goran Vrabec. So tudi dobitniki nagrade “naj burger” leta 2022 v sklopu Zagreb Burger Festa. Če imate radi ameriško BBQ kulturo, je to prva izbira za vas.

Cromaris: Cromaris, prepoznaven po ribjih specialitetah v ediciji ulične hrane, bo ponujal sredozemske prigrizke, kot so pikantna nabodala s šunko, sendvič s prekajeno orado in koromačem ter rezanci s sezamom, špinačo in file brancina.

Dubrava Food Makers: poleg prepoznavnih hrenovk, puranjih sendvičev in svinjine bodo v ponudbi tudi vegetarijanski prigrizki v sodelovanju s Planet Of Plants.

Pri Suncu: Slaščičarka Nina Šarić dela pravi italijanski gelato, mnogi trdijo, da je to najboljši obrtniški sladoled v Zagrebu. Sladoledi iz pistacij, mandljev z medom ali svežih breskev bodo osvojili vsakega obiskovalca festivala.

Festival Food Truck za sam začetek prireditve pušča še nekaj gastronomskih in sladkih presenečenj ter nastope znanih chefov. V sklopu Kaufland relax cone bodo obiskovalci na stojnici lahko okušali sveže sadje. Med festivalom bodo obiskovalci lahko uživali v različnih koncertnih nastopih, od srede do nedelje vsakega festivalskega tedna. Ob delavnikih se koncerti začnejo ob 19. uri, ob vikendih pa ob 20. uri, vstop na vse pa je prost.

Najbogatejši Food Truck Festival koncertni program doslej obsega:

31.5 – MARIO HULJEV & High School Gang! „Rock Klasici“
1.6. – FREAK OUT! „Best of MTV Covers“
2.6. – THE BEATLES REVIVAL BEND! „A Hard Day’s Night“
3.6. – SUNRISE SESSION COLLECTIVE „Jazzy House klasici“
4.6. – ZBOR ZAGREBČANKE i DEČKI! „Kids Day“ – početak u 16h
7.6. – AZIL Jazz trio! „Jazz Fusion“
8.6. – MIHAEL KWORKA & bend! „Best of R&B hits“

9.6. – CUEILLEURS DE PLUMES! „World, Fusion & Romska glazba“
10.6. – LOUISE bend! „Best of MTV hits“
13.6. – SOUL SHADOWS! „Soul & Funk covers“
14.6. – VESPA music by SANREMO! „Italian music“
15.6. – LUCKY DAY! „SVI MARŠ NA PLES!“
16.6. – DJ OZREN KANCELJAK! „World is a Family“ Latin & Brasil sound
17.6. – ZGROOVE trio! „Best of covers“

Letošnja Food Truck Festival novost bo “Art & Wine”, kreativni studio, ki vam prinaša najboljše iz umetnosti in vina, delavnice pa bodo potekale vsako soboto festivala od 16.00 do 18.00. Cena vstopnice za delavnico Art & Wine, ki jo lahko kupite na www.artandwine.hr je 25 evrov, vključuje dva kozarca vina Kutjevo in vodstvo umetnika – inštruktorja.

Za dodatne informacije spremljajte družbena omrežja Food Truck Festivala: FACEBOOK in INSTAGRAM.

Ps. Fotografije: Food Truck Festival.

Sorodni članki

Cinehill, filmski festival v Gorskem Kotarju

Cinehill, naslednik popularnega motovunskega festivala, vabi na ogled kopice filmov nagrajenih filmov na najprestižnejših festivalih. Prvo »samostojno Cinehill« izvedbo, tokrat prvič v celoti samo v Gorskem kotarju, bodo zaznamovali tudi številni znani gostje. Odlični filmi, ki jih redko vidite, tisti, ki sproščajo ali odpirajo pomembne teme, ter veliko glasbe, zabave in druženja - to je recept, ki ga festival Cinehill uspešno prenaša iz istrskega Motovuna v Gorski kotar, leta 2024 se bo festivalski program odvil med 24. in 28. julijem.

Nadaljujte z branjem

Oliver Dragojević in »Trag u beskraju«

Sled v večnosti (po hrvaško Trag u beskraju) je v prvi vrsti pesem v genialni izvedbi Oliverja Dragojevića. »Trag u beskraju« pa je hkrati tudi ime glasbene prireditve, ki jo vsako leto, po smrti velikana hrvaške glasbe, 29. julija leta 2018, sredi poletja prirejajo v Veli Luki, »Oliverjevi domači luki«, na otoku Korčuli. Na koncertu v čast in v spomin na Oliverja Dragojevića je zmeraj slovesno, solze pa še zmeraj tečejo v potokih.

Nadaljujte z branjem

Srednjeveški festival v Svetvinčenatu

Leta 2024 od 2. do 4. avgusta! Vitezi, sokolarji, žonglerji ognja in številni drugi artisti so lani, avgusta 2023, ponovno – tokrat že enajstič - navduševali obiskovalce Srednjeveškega festivala v Svetvinčentu. Že več kot deset let se Svetvinčenat, ta majhen kraj v Istri, ki je dobrih 20 kilometrov oddaljen od Rovinja, za tri dni spremeni v pravo srednjeveško pravljico. V času turistične prireditve Srednjeveški festival se Svetvinčenat, ko gosti konjenike, srednjeveške dame, viteze, dvorne norčke in tako naprej, popolnoma preoblikuje. Poglejmo podrobneje.

Nadaljujte z branjem