Compare Listings

Ana slika tudi po vaših želja

Slikarka Ana Marinović

Ana Marinović je mlada umetnica, ki je svoje sanje spremenila v resničnost in danes živi izključno od tistega, kar ima najraje – od slikanja. Zahvaljujoč njeni podjetnosti in obilici kreativnosti njena dela danes krasijo domove številnih naročnikov, v Zadru pa je pripravila tudi svojo prvo samostojno razstavo. Slikarka Ana Marinović najdemo na instagramu (@splashart1), tam lahko z njo stopite v stik in kakšno sliko tudi naročite popolnoma po svojih lastnih željah.

Slikarka Ana Marinović

Mlada umetnica Ana Marinović, najdeš jo na instagram profilu @splashart1, ustvarja edinstvene, unikatne slike, njen slikarski talent pa iz dneva v dan prepoznava vse več ljudi. Iz različnih medijev izvemo, da Ana Marinović ni samotar, da je v resnici zelo družabna oseba in da rada preživlja čas s prijatelji ter hodi na izlete ter da se z velikim veseljem odpravi tudi na potovanje.

Ana izvira iz glasbene družine, verjetno zato obvlada igranje na kitaro in klavir, rada bere knjige s področja psihologije, zlahka se spočije v planinah. Ana iskreno in z največjim veseljem prizna, da je slikanje njena največja ljubezen. Poglejmo podrobneje, Ano smo prosili, da nam razkrije svoje življenjsko, slikarsko poslanstvo.

Tako se je razkrila mlada slikarka Ana Marinović: »Umetnost je bila vedno del mojega življenja, od glasbe do slikanja. Že kot otrok sem z velikim navdušenjem kupovala svinčnike, oglje in barve. Vendar takrat na internetu ni bilo toliko gradiva, zato sem brala knjige o risanju in slikanju.

Med študijem na ekonomski fakulteti sem odprla instagram profil @splashart1 in se začela bolj aktivno ukvarjati s slikanjem. Glede na to, da sem slikarski samouk in nikoli nisem hodila na tečaje slikanja, me tudi nihče ni učil tehnik slikanja. Če bi imela neko idejo, bi na internetu poiskala informacije o tehničnem delu slikanja, ostalo pa je izključno moja osebna intuicija in domišljija.

Zelo hitro je moj hobi postal resen posel, ki zapolnjuje vsak trenutek mojega življenja. Pot do tega ni bila lahka. Treba je bilo vložiti veliko truda, potrebno je bilo veliko odrekanja. Nekaj ​​časa sem delala v svojem poklicu ekonomistke in ob tem vzporedno slikala. Največji korak sem storila, ko sem se odpovedala varnosti in stabilnosti, ki mi jo je takrat zagotavljala služba.

Ko sem se trdno odločila slediti svojim sanjam, so vsi moji strahovi izginili in postala sem prepričana, da mi bo uspelo, če bom le delala predano, zavzeto in s srcem. Poudariti pa vendarle moram, da sem vesela, da sem diplomirala na ekonomiji, saj sem na ekonomski fakulteti pridobila številna znanje o tržnem pozicioniranju, marketingu in prodaji, ki mi zelo koristijo pri samem poslovanju ob osnovnem slikarskem delu.

Pri slikanju me vedno vodita intuicija in občutki, navdih iščem v vsakdanjih življenjskih trenutkih, glasbi, morju ali preprostem nasmehu. Poskušam opaziti malenkosti in na videz nepomembne stvari, ker včasih naredijo razliko in so povod za ustvarjanje nečesa novega. Trudim se, da je vsaka slika unikatna in na nek način posebna.

Goste teksture in reliefi so nekaj, kar mojo umetnost dela drugačno in skoraj lahko rečem, da so postali moj zaščitni znak. Reliefi dajejo sliki določeno težo, njena globina pa postane bolj izrazita. Navdušena sem, ko ljudje vidijo tridimenzionalni učinek na sliki, saj ga lahko dobesedno občutijo. Zanimivo pri teksturah je, da pod drugačnim kotom svetlobe ali različnimi vrstami osvetlitve dobimo različne občutke ob pogledu na isto sliko, odvisno pač od tega, kako senca in svetloba učinkujeta na samo sliko.

Glede na to, da slikam tudi po naročilu, pogosto sklepam sodelovanja in projekte preko socialnih omrežij. Slike po meri delujejo tako, da strankam omogočijo, da izrazijo želene dimenzije, barve, tehniko in temo slike. Večinoma ustvarjam abstraktna in ekspresionistična dela, tudi naročene slike pa so plod moje domišljije vendar ob dokaj natančnih navodilih samih naročnikov. Slike po meri najbolj obožujejo notranji oblikovalci in arhitekti, saj lahko brez posebnega truda dobijo umetnine, ki bodo odlično dopolnjevale njihove ideje in prostore.

Z novimi generacijami prihajajo nove želje in načini nakupovanja. Vse bolj uporabljamo spletno nakupovanje, zakaj ne bi bilo tako tudi pri umetnosti? To ne zmanjša vrednosti slik, ljudem ni več pomembno, ali so jih kupili v galeriji ali preko svetovnega spleta. Osebno sem se preko instagrama zbližala s številnimi potencialnimi strankami, večinoma smo vezi vzpostavili tudi na osebni ravni.

Preko pogovorov z ljudmi o njihovih željah in videnjih samega umetniškega dela osebno prebijam lastne meje ugodja in s tem napredujem. Prisiljena sem poslušati in se venomer učiti, kaj se drugim zdi lepo in kaj jih navdihuje. Na ta način se svojim strankam približam na globlji ravni, kar se mi zdi zelo dragocen del mojega slikarskega dela.

V zadnjih treh letih sem na umetniškem področju že veliko naredila. Pridno sem se učila, po mojem mnenju, tudi zelo napredovala, to pa so prepoznali tudi razstavljavci. Razstavljala sem na več domačih in mednarodnih prireditvah, imela pa sem tudi prvo samostojno razstavo v Zadru, sodelovala z različnimi notranjimi oblikovalci in hoteli ter prodala preko 120 slik. Lahko rečem, da sem izjemno ponosna na svoj napredek in svoje dosežke, vesolju pa sem hvaležna, da lahko živim izključno od umetnosti«.

Za hrvaški portal Direktno je mlada slikarka Ana Marinović dejala: “Vsaka slika je posebna. Rada raziskujem različne tehnike in kljubujem pravilom. Tako sem prišla na idejo, da na samem platnu združim prave rože in barve. Navdušujejo me goste teksture in reliefi ter vse, kar daje sliki vtis tridimenzionalnosti, zato pogosto v mojih delih najdete pesek, mavec, žico in druge materiale. Rada ustvarjam slike, ki pri ljudeh vzbujajo mir in pozitivna čustva. Občutek, ki ga slika vzbudi je zelo pomemben dejavnik, saj človek veliko časa preživi v svojem domu in slika je tista, ki ga neredko zaznamuje.«

Za hrvaški spletni portal www.naturala.hr je Ana Marinović razkrila: »Slika je končana, ko sem sama zadovoljna in srečna z rezultatom. Ne bi rekla, da sem perfekcionist, trudim se biti svobodna in brezskrbna, hkrati pa trdno verjamem, da bodo ljudje prepoznali to, kar počnem. Takšnega dela ne moreš opravljati pod stresom ali ko si v krču, perfekcionizem pa te občutke pogosto sproži na dan, ker nisi nikoli zares zadovoljen. V človeški naravi je, da raziskujemo in se nenehno izboljšujemo, a včasih se je treba ustaviti in sprejeti, da nismo popolni in da je prava lepota ravno v nepopolnosti«.

Ps. Fotografije: Ana Marinović.

Sorodni članki

Gulet: prestižno butično križarjenje

Ko si predstavljamo idealno potovanje, nas pogosto prevzamejo slike čudovitih plaž, turkiznega morja in spektakularnih sončnih zahodov. Obala Jadranskega morja v teh sanjah pogosto zaseda posebno mesto, Hrvaška pa s svojo izjemno naravno lepoto uresničuje želje mnogih turistov. Kako bi te sanjarije dopustnikov lahko naredili še bolj spektakularne? Odgovor se skriva v besedi - gulet. Križarjenje na guletih, prekrasnih jadrnicah, je namreč zelo romantično, vsekakor pa mogoče najbolj privlači tudi dejstvo, da je celotno potovanje ukrojeno po željah potnikov.

Nadaljujte z branjem

Top 10 turističnih destinacij na Hrvaškem

Republika Hrvaška nima le 10 fantastičnih turističnih destinacij, ampak vsaj 110. Vendar smo hrabro ugriznili v novinarsko kislo jabolko in naredili naš TOP 10 izbor destinacij na Hrvaškem. Še več, naredili smo selekcijo Top 10 hrvaških destinacij z nekaj dodatnimi zlatimi rezervami in vam tako – upamo - morebiti vsaj nekoliko olajšali izbiro za vaše naslednje potovanje po Hrvaški.

Nadaljujte z branjem

Geopark Biokovo-Imotska jezera

Odlične novice za Hrvaško in hrvaški turizem prihajajo iz Marakeša (Maroko), kjer je zadnje poletne dni leta 2023 dni potekalo 8. zasedanje Sveta za globalne geoparke Unesca, ki je sprejel predlog o uvrstitvi Geoparka Biokovo-Imotska jezera na seznam svetovnih geoparkov. Tako se lahko Hrvaška sedaj pohvali s kar tremi geoparki na Unescovem seznamu, glede na prej uvrščena geoparka Papuk in Viški arhipelag, kar je še ena v nizu potrditev izjemnega naravnega bogastva te države.

Nadaljujte z branjem