Compare Listings

Zimske radosti v Vrsarju

Advent v Vrsarju

To zimo doživite veselo praznično vzdušje na praznovanju zimskih radosti v Vrsarju. Občina Vrsar-Orsera in Zavod za turizem občine Vrsar v sodelovanju s številnimi lokalnimi društvi in obrtniki že četrto leto organizirata »Zimske radosti v Vrsarju – Festività invernali d’Orsera«. Pričakuje vas brezplačno drsališče, bogat otroški in animacijski program.

Advent v Vrsarju

Čarobni praznični čas v Vrsarju, tik ob Rovinju, dopolnjujejo številne aktivnosti, program pa se prične z odprtjem drsališča v petek, 16. decembra 2022. Drsališče bo odprto vsak dan, od 16.00 do 22.00 ure, in sicer do nedelje, 8. januarja 2023. V prazničnem razpoloženju bodo v prostorih Skupnosti Italijanov potekale delavnice izdelovanja recikliranega papirja, delavnice izdelovanja sveč ter vodene degustacije oljčnega olja in vina.

V decembru so vikendi rezervirani za zabavo, tako da bo ob sobotah živa glasba lokalnih bendov, vsak petek pa bodo organizirali različne tematske večere z DJ-jem in disko glasbo iz 80-ih, hiti iz 90-ih in zabavnimi melodijami hrvaških zimzelenih pesmi.

Najlepši del programa v Vrsarju je program namenjen otrokom, ki bo potekal vsak dan med šolskimi počitnicami, od ponedeljka 26. 12. 2022 do četrtka 5. 1. 2023. Poleg predstave »Dedek in babica Mraz« bodo na voljo tudi vodeni ogledi Vrsarja za otroke in starše, ustvarjalne delavnice in neizogibna poslikava obraza. Še posebej zabavno pa bo zadnji dan v letu, ko se ob 10. uri na ulicah starega mestnega jedra začne detektivska igra, ki bo ob 12. uri dosegla vrhunec z otroškim novoletnim rajanjem ob zabavnem programu in sladkimi prigrizki.

Tisti malo starejši pa se bodo lahko družili ob igranju iger v “maksi, velikanski” obliki. Govorimo namreč o predimenzioniranih družabnih igrah, kot so križec – krogec, domine in kocke. Kdo bo najboljši, bo manj pomembno, saj smeha in zabave zagotovo ne bo manjkalo.

Za kuhano vino in druženje ob ognju bodo poskrbeli lokalni gostinski lokali na Trgu. Najmlajši se bodo razveselili vonja po vroči čokoladi in sveže pečenih kokicah, vsi pa bodo lahko uživali v ambientu svetlih lučk in okrašenega božičnega drevesca. Za veselo vzdušje in praznovanje novega leta bo opoldne poskrbel »Tu i tamo band«, ogrevanje pa se začne ob 10.00.

Več informacij o programu na www.infovrsar.com. Lokacija dogodka je trg Degrassi v starem mestnem jedru na vrhu hriba. Parkiranje je brezplačno na obali, na velikem parkirišču ob avtobusni postaji ali na samem vhodu v mesto, ob vrtcu. Še dodatna informacija: v primeru dežja bo drsališče zaprto, saj ni pokrito.

Organizatorja veselo decembrskega programa v Vrsarju sta Občina Vrsar-Orsera in TZO Vrsar v sodelovanju z DND Vrsar, Skupnostjo Italijanov Vrsar – Communità degli Italiani di Orsera, Komunalnim podjetjem Montraker ter lokalnimi društvi in ​​podjetniki.

Ps. Za tekst in fotografije se uredništvo www.pag.si zahvaljuje TZ Vrsar.

Sorodni članki

Lastovski poklad

Pustni, karnevalski običaji so na otoku Lastovu, še posebej pa v samem srcu otoka, mestecu Lastovo, zelo pomembni, dandanes jih lahko zajamemo s skupnim imenom Lastovski poklad. Lastovski poklad je tudi eden najstarejših pustnih običajev v Evropi (pol tisočletja in še nekaj let drobiža). Tudi zato je bil pustni Lastovski poklad leta 2008 vpisan in umeščen na seznam zaščitene nematerialne kulturne dediščine Republike Hrvaške. Vsekakor imamo kaj hitro več kot dovolj razlogov, da tudi na www.pag.si, slovenskem portalu o hrvaškem turizmu, nekoliko podrobneje predstavimo Lastovski poklad.

Nadaljujte z branjem

Crikvenica: Maškare 2023

Turistična zveza Crikvenica sporoča: »Letos, leta 2023, bomo uživali kar v sedmih tednih pustovanja. Zabavale nas bodo številne maškare, velike in nekoliko manjše pustne povorke, uživali bomo v ustvarjalnih maskah, se čudili čajankam za najmlajše, vse skupaj pa nas čaka obilica smeha in dobre volje. Opisano je le del naših znanega crikveniškega pustovanja, ki svojo zgodbo z imenom Maškare gradijo na tradiciji, ki so jo pilile številne generacije Crikveničanov.

Nadaljujte z branjem

Tradicionalne hrvaške jedi

Poleg čudovite obale, otokov in morja, po katerih je Hrvaška najbolj znana, je naša sosednja država bogata tudi z različnimi gastronomskimi dobrotami. Hrvaška gastronomija se je zaradi svoje burne preteklosti skozi zgodovino razvijala pod vplivom različnih narodov.

Nadaljujte z branjem