Compare Listings

Zimske radosti v Vrsarju

Advent v Vrsarju

To zimo doživite veselo praznično vzdušje na praznovanju zimskih radosti v Vrsarju. Občina Vrsar-Orsera in Zavod za turizem občine Vrsar v sodelovanju s številnimi lokalnimi društvi in obrtniki že četrto leto organizirata »Zimske radosti v Vrsarju – Festività invernali d’Orsera«. Pričakuje vas brezplačno drsališče, bogat otroški in animacijski program.

Advent v Vrsarju

Čarobni praznični čas v Vrsarju, tik ob Rovinju, dopolnjujejo številne aktivnosti, program pa se prične z odprtjem drsališča v petek, 16. decembra 2022. Drsališče bo odprto vsak dan, od 16.00 do 22.00 ure, in sicer do nedelje, 8. januarja 2023. V prazničnem razpoloženju bodo v prostorih Skupnosti Italijanov potekale delavnice izdelovanja recikliranega papirja, delavnice izdelovanja sveč ter vodene degustacije oljčnega olja in vina.

V decembru so vikendi rezervirani za zabavo, tako da bo ob sobotah živa glasba lokalnih bendov, vsak petek pa bodo organizirali različne tematske večere z DJ-jem in disko glasbo iz 80-ih, hiti iz 90-ih in zabavnimi melodijami hrvaških zimzelenih pesmi.

Najlepši del programa v Vrsarju je program namenjen otrokom, ki bo potekal vsak dan med šolskimi počitnicami, od ponedeljka 26. 12. 2022 do četrtka 5. 1. 2023. Poleg predstave »Dedek in babica Mraz« bodo na voljo tudi vodeni ogledi Vrsarja za otroke in starše, ustvarjalne delavnice in neizogibna poslikava obraza. Še posebej zabavno pa bo zadnji dan v letu, ko se ob 10. uri na ulicah starega mestnega jedra začne detektivska igra, ki bo ob 12. uri dosegla vrhunec z otroškim novoletnim rajanjem ob zabavnem programu in sladkimi prigrizki.

Tisti malo starejši pa se bodo lahko družili ob igranju iger v “maksi, velikanski” obliki. Govorimo namreč o predimenzioniranih družabnih igrah, kot so križec – krogec, domine in kocke. Kdo bo najboljši, bo manj pomembno, saj smeha in zabave zagotovo ne bo manjkalo.

Za kuhano vino in druženje ob ognju bodo poskrbeli lokalni gostinski lokali na Trgu. Najmlajši se bodo razveselili vonja po vroči čokoladi in sveže pečenih kokicah, vsi pa bodo lahko uživali v ambientu svetlih lučk in okrašenega božičnega drevesca. Za veselo vzdušje in praznovanje novega leta bo opoldne poskrbel »Tu i tamo band«, ogrevanje pa se začne ob 10.00.

Več informacij o programu na www.infovrsar.com. Lokacija dogodka je trg Degrassi v starem mestnem jedru na vrhu hriba. Parkiranje je brezplačno na obali, na velikem parkirišču ob avtobusni postaji ali na samem vhodu v mesto, ob vrtcu. Še dodatna informacija: v primeru dežja bo drsališče zaprto, saj ni pokrito.

Organizatorja veselo decembrskega programa v Vrsarju sta Občina Vrsar-Orsera in TZO Vrsar v sodelovanju z DND Vrsar, Skupnostjo Italijanov Vrsar – Communità degli Italiani di Orsera, Komunalnim podjetjem Montraker ter lokalnimi društvi in ​​podjetniki.

Ps. Za tekst in fotografije se uredništvo www.pag.si zahvaljuje TZ Vrsar.

Sorodni članki

Visualia Festival Pulj

Visualia Festival (of Light) je festival na Hrvaškem, ki se vsako leto septembra odvija v mestu Pulj (hrvaško Pula). Visualia festival je posvečen sodobnim umetniškim izrazom in inovativni uporabi tehnologije v umetnosti. Poleg edinstvene priložnosti, da obiskovalci doživijo umetniška dela na drugačen način, Visualia Festival ponuja tudi platformo za umetnike z vsega sveta, da izrazijo svojo ustvarjalnost in inovativnost. Če želite doživeti inovativno umetnost in tehnologijo na enem mestu, če želite doživeti neko drugo dimenzijo, čarobnost, ne zamudite priložnosti obiskati Visualia Festivala med 21. in 23. septembrom 2023 v istrskem Pulju.

Nadaljujte z branjem

Geopark Biokovo-Imotska jezera

Odlične novice za Hrvaško in hrvaški turizem prihajajo iz Marakeša (Maroko), kjer je zadnje poletne dni leta 2023 dni potekalo 8. zasedanje Sveta za globalne geoparke Unesca, ki je sprejel predlog o uvrstitvi Geoparka Biokovo-Imotska jezera na seznam svetovnih geoparkov. Tako se lahko Hrvaška sedaj pohvali s kar tremi geoparki na Unescovem seznamu, glede na prej uvrščena geoparka Papuk in Viški arhipelag, kar je še ena v nizu potrditev izjemnega naravnega bogastva te države.

Nadaljujte z branjem

Burger Festival Zagreb plus Zagreb Street Art Festival

Od 7. do 17. septembra 2023 bo v sklopu Zagreb Burger Festivala postavljenih kar 20 stojnic najbolj kreativnih gastro čarovnikov, pet koncertov v živo, nemi kino, kulinarične delavnice, dnevni domiselni program za otroke in Zagreb Street Art Festival z več kot 165 umetniki z vsega sveta (33 držav). Z veliko nestrpnostjo čakamo 7. september 2023, ko bo na zagrebškem Trgu dr. Franja Tuđmana štartal deset dni dolg razkošen, nam ljubi Burger Festival Zagreb.

Nadaljujte z branjem