Compare Listings

Plaže v Poreču

Plaže – Poreč

Pesek, gramoz ali skale? Veliko športa in zabave ali poglobitev vase in samota? Ne glede na to, kako ste razpoloženi, boste v Poreču zagotovo našli plažo, kjer se boste počutili kot kralj.

Plaže – Poreč

Obala Poreča in njegovih otokov je dolga kar 37 km, izbirate pa lahko tudi med plažami na katerih visi t.i. Modra zastava, mednarodni simbol čistega morja in urejene, plažne obale. Kakovost morja se neprekinjeno spremlja že 25 let, v Poreču pa je kar dvajset odstotkov vseh Modrih zastav na hrvaški obali, poudarja Turistična skupnost Poreč.

Sonce, morje in blažena sprostitev. Poleti se lahko čez dan sončite 10 ur in uživate v prijetni temperaturi morja, ki se dvigne tudi do 28 stopinj Celzija. Najbolj pa bo vaše srce razvajalo čisto morje in meditacijski pogledi na odprto morje in romantične otočke. V Poreču vas čaka vaš kraj pod soncem. Bodite košček v našem mozaiku morskih doživetij, ker nas prav vi dopolnjujete, dodaja TZ Poreč.

Dovolite, da vam z veliko in prijazno pomočjo TZ Poreč predstavimo skoraj dva ducata plaž Poreča.

Plaža Val Marea Sandy Family Beach, COOEE Pinia Hotel by Valamar

Čudovita peščena plaža Val Marea Sandy Family se nahaja v zalivu le nekaj korakov od Valamar Collection Marea Suites. Ta majhna oaza sprostitve ponuja vse, kar potrebujete za sprostitev in uživanje v morskih radostih, od kristalno čistega morja, nagrajenega z Modro zastavo, do prostorne travnate in peščene sončne terase z ležalniki in senčniki ter otroškega igrišča.

Po kopanju v morju se lahko v sklopu The Beat Beach Cluba prestavite do morske vode neskončnega bazena, nato pa se osvežite s svojo najljubšo poletno pijačo in popolnim pogledom na modro Jadransko morje.

Družinska plaža Val Parenzo, otok Sv. Nikola, Valamar Collection Isabela Island Resort

Plaža Val Parenzo se nahaja 50 metrov severozahodno od hotela Valamar Isabella, njena lokacija in prefinjena storitev pa sta prejeli posebno oznako kakovosti Val. Del plaže je tlakovan, del pa skalnat s stopnicami za lažji vstop v morje.

Gostje turističnega resorta lahko brezplačno uporabljajo ležalnike in senčnike, medtem ko uživajo v spektakularnem pogledu na staro mestno jedro Poreča. Otroke bosta razveselila bližnje igrišče in otroški klub Maro, za goste, ki iščejo aktivnosti, pa so na voljo športna igrišča in center vodnih športov.

Plaža Val Miramare Relax, otok Sveti Nikola, Valamar Collection Isabella Island Resort

Ta plaža se nahaja ob luksuznih apartmajih Valamar Isabella V Level Miramare in spada v elitno družbo Valamar premium plaž z oznako kakovosti Val. Idealen je za pare, ki iščejo mir in sprostitev ob čistem morju in romantičnem pogledu na odprto morje.

Plaža je naravno kamnita s terasami, na katerih so slamnati senčniki in udobni ležalniki, pri vhodu v morje pa lahko gostje uporabljajo stopnice iz nerjavečega jekla. Le nekaj korakov od plaže se lahko gostje razvajajo v lobby bar Miramare s fantastičnim ambientom in osvežilnimi pijačami.

Družinska plaža Val Maro, otok Sveti Nikola, Valamar Collection Isabella Island Resort

Val Maro Family je edina peščena plaža na otoku, zaradi česar je idealna izbira za družine. Zaradi čistega morja, urejene obale in številnih luksuznih detajlov, kot so baldahini, je ta plaža del privilegirane družine najboljših plaž Valamar z oznako Val in je bila nagrajena z Modro zastavo.

Tukaj lahko brezplačno uporabljate ležalnik s senčnikom in uživate v pogledu na poreško obalo. V neposredni bližini plaže je postavljen Oliva Grill, kjer strežejo lahke obroke, koktajle in ostale osvežilne pijače, tukaj pa je tudi otroško igrišče za najmlajše člane vaše družine.

Družinska plaža Val Sunset V Level, otok Sveti Nikola, Valamar Collection Isabella Island Resort

Sunset Beach se nahaja na severozahodnem delu otoka v bližini »predsedniških vil« in je odlična destinacija za družine, ki od plaže pričakujejo »nekaj več«. Prefinjena dekoracija in elegantno vzdušje te plaže, ki spada v elitno skupino plaž Valamar z oznako Val, navdušuje vse njene obiskovalce. Je naravno travnata in delno skalnata s tlakovanimi terasami, na katerih so razporejeni ležalniki, baldahini in senčniki. Uživajte v sproščujočem pogledu na odprto morje in kopanju v čistem morju. Vse ostalo prepustite pozornemu osebju Valamarja.

Plaža Brulo

Če se odpravite peš, s kolesom ali turističnim vlakom, boste iz centra mesta na južni strani Poreške riviere prispeli do plaže Brulo. Nahaja se v blagem sredozemskem in zaščitenem zalivu, obdana je z borovci in je idealna za prave poletne počitnice. Ob plaži se izmenjujejo prodnati, betonski in skalnati deli, tako da bo vsak našel svoj ustrezen kotiček.

Na plaži se nahaja športni center z različnimi vodnimi športi in vodnim parkom. V neposredni bližini plaže se nahajajo tudi restavracije, ki so našle svoj prostor v globoki senci. Če želite poskusiti nekaj novega, lahko igrate tenis na peščenih igriščih ob okoliških hotelih ali mini golf v borovem gozdičku. Plaža je zaradi številnih pozitivnih lastnosti, čistega morja in bogate vsebine za vse starosti prejela prestižno Modro zastavo.

Družinska plaža Val Parentino

Družinska plaža Val Parentino je od hotela Pical Sunny by Valamar oddaljena slabih 150 metrov. Zaščitena je z naravno senco borovcev in ponuja edinstven pogled na staro mestno jedro Poreča ob čistem in prozornem Jadranskem morju. Gostje si lahko izposodijo ležalnik in senčnik ter si najdejo svoj prostor na prodnatem ali tlakovanem delu plaže.

Marsikomu enako ustreza gosta senca borovcev na travniku nad samo plažo. Gostom so na voljo tuši, kabine za preoblačenje, sanitarije, 2 bara na plaži, 2 restavraciji, center vodnih športov, športna igrišča in različni zabavni objekti za otroke.

Plaža Barbaran, otok Sveti Nikola, Valamar Collection Isabella Island Resort

Plaža Barbaran se nahaja v bližini plaže Sunset na severozahodnem delu otoka Sveti Nikola. Lepo urejena prodnata plaža ponuja urejeno travnato sončno teraso in dih jemajoč pogled na odprto morje. V bližini je točka V-Sport, kjer lahko izbirate med številnimi športnimi rekviziti in uživate v številnih športnih aktivnostih tako na morju kot na kopnem.

Plaža Laguna Parentium

Ob vznožju hotela Parentium v ​​Zeleni laguni se vzdolž polotoka nahaja prodnata in kamnita plaža, na kateri ponosno plapola Modra zastava v znak visoke čistosti morja in odlično urejene morske obale. Do plaže se lahko le sprehodite. Opremljena je s tuši, ležalniki in senčniki.

Za vaš aktivni oddih ponuja plaža možnost najema pedalinov in druge vodne opreme. Igrišča za minigolf se nahajajo v senci borovcev, za vašo varnost pa vsakodnevno skrbi reševalna služba. Ob plaži so informativne table s tekočimi informacijami o morju in plaži, pa tudi številni zemljevidi. Svoje brbončice lahko razvajate z morskimi dobrotami v bližnjih restavracijah.

Plaža hotela Laguna Mediteran

Turistična lokacija Plava laguna ponuja vse ugodnosti za vaše odlične družinske počitnice, v hotelu Laguna Mediteran pa boste našli dodatne ugodnosti, ki se jim ne boste mogli upreti – ogrevani zunanji bazeni z morsko vodo, igrišče za otroke in številni športni objekti. Bližnji športni center ponuja številne dejavnosti, od tenisa in mini golfa do jadranja, vožnje s pedalini in možnost lokostrelstva.

V primeru slabega vremena se lahko potopite v ogrevan hotelski bazen in si izboljšate trenutno razpoloženje. Goste vedno privlači čudovita terasa hotela z očarljivim pogledom na Jadransko morje, tam lahko popijete pijačo in uživate v večernem programu ali animacijah, ki bodo zabavali celotno družino. Za konec dneva predlagamo lahek 15-minutni sprehod do Poreča skozi čudovito zeleno-modro naravo.

Plaža hotela Laguna Materada

V sklopu hotela Laguna Materada se nahaja kamnita plaža z zelo zaželeno Modro zastavo. Poleg hotelskih gostov je ta urbana plaža priljubljeno kopališče domačinov. Nahaja se na majhnem skalnatem polotoku z manjšimi prodnatimi površinami.

Na plaži na vas pazijo reševalci iz vode. Več o razmerah na plaži in drugih koristnih informacijah izveste na informativnih tablah ob plaži. Poleg športno-rekreacijskih objektov se v sklopu plaže nahajajo še restavracije z raznovrstno hrano in pijačo, tako da si lahko privoščite kosilo ali večerjo ob samem morju.

Plaža naturistični kamp Ulika

Plaža kampa Ulika se nahaja na polotoku, pokritem s hrastovimi drevesi, v skalnatem zalivu, ki je ohranil avtohtono podobo. Prodnate poti vas bodo skozi naturistični kamp pripeljale do same plaže.

Na ravnih kamnitih ploščah je mogoče brezskrbno sončenje, za varnost v morju pa skrbijo reševalne službe. V tem nedotaknjenem delu narave bo vaš pravi dopustniški oddih dopolnjevala bogata ponudba rib in mesa v restavracijah v bližini plaže.

Plaža Astra

Začutite sredozemski ritem Zelene lagune, Poreča in Istre v Apartmajih Astra. Apartmaji Astra se nahajajo v središču letovišča Green Lagoon, kjer je polno zanimivega dogajanja.

Prav začetna gradnja apartmajev Astra v senci hrastov in ceder, tik ob plaži, je pomenila začetek razvoja Green Lagoon Resorta.

Želite uživati ​​v neodvisnosti, ki jo zagotavljajo apartmaji, hkrati pa ne želite imeti skrbi zaradi vsakodnevnega kuhanja? Ker je vse našteto vključeno v cenovno zelo ugoden paket storitev, prav nič ne bo pokvarilo vaših idealnih počitnic v Poreču.

Plaža Laguna Molindrio

Plaža je v bližini hotela, krasijo jo prostorne in mehke travnate površine v senci borovcev. Športni center vam ponuja možnost uživanja v različnih športnih aktivnostih, v poletnih mesecih pa se lahko pridružite tudi smučarjem na vodi na bližnji kabelski vlečnici.

Odpočijte si na hotelski terasi, ki ponuja čudovit razgled na Jadransko morje, in uživajte ob osvežilni pijači v večernem programu za vso družino. Preživite noč v nočnem klubu Byblos in napolnite spomine na počitnice z nepozabnimi trenutki.

Plaža Laguna Bellevue

Plaža v Laguni Bellevue je dolga približno 250 metrov. Večinoma kamnita plaža se nahaja v Modri ​​laguni. Do plaže lahko pridete po urejenih poteh skozi gozd ali po sprehajališču ob obali. Plažo zlahka prepoznamo po posebej urejenih vhodih v morje. Poleg tega ima opremo za prvo pomoč, reševalno službo, ki deluje vsak dan od 8. do 17. ure.

Po celotni plaži so nameščeni tuši in kabine za preoblačenje. Poleg športnih in rekreacijskih aktivnosti si privoščite oddih v bližnji restavraciji in se osvežite v barih v sklopu turističnega naselja Laguna Bellevue.

Plaža Laguna Galijot

Plaža Laguna Galijot se nahaja v Modri ​​laguni. Razteza se ob obali majhnega polotoka z gostim gozdom ob hotelu in idiličnimi, intimnimi apartmaji. Celotna plaža je skalnata in delno tudi tlakovana, na voljo so slamnati senčniki ter ležalniki. Za plažo so značilni nekoliko  ločeni in intimni zalivčki, ki jih povezuje sprehajališče, ki pridno sledi obrisom morske obale.

Poleg tega je na plaži Laguna Galijot odlično urejen in prilagojen dostop za invalide. Vedno je prisotna reševalna služba, plažo hotela Galijot pa zaznamuje bogata in pestra ponudba čolnov za najem.

Ob obali je igrišče za odbojko na mivki, otroci pa se lahko igrajo v bližnjem parku. Ves dan so vam na voljo gostinski objekti z bogato ponudbo hrane in pijače.

Plaža Donji Špadići

Modra zastava plapola tudi na plaži v Donjih Špadićih, seveda kot znak visoke kakovosti morja in urejene obale. Nahaja se na severni strani Poreča, le 2 km od centra mesta. To je urbana plaža, ki se nahaja med dvema hoteloma in v bližini športnega centra, idealna je za mlade željne zabave.

Na plaži se izmenjujejo prodnati, skalnati in tlakovani deli, ob zadnji prenovi plaže pa so postavljeni specifični obalni podporni zidovi. Tudi na plaži so tlakovana območja za sončenje in stopnice za enostaven dostop do morja. Do plaže lahko pridete s sprehodom ali kolesarjenjem po promenadi.

Reševalna služba dežura vsak dan, že od 8. ure zjutraj, v sklopu plaže pa so informacijske točke s koristnimi informacijami in informacijami o razmerah na morju. Za vaš kratek oddih in osvežitev poskrbijo številne restavracije in kavarne.

Plaža Mestna plaža

Plaža Mestnega kopališča se razteza vzdolž južne obale od Marine Poreč do turističnega naselja Brulo. Zahvaljujoč čistemu morju in obali, bogatim zabavnim in rekreacijskim vsebinam ter odlični gastronomski storitvi je ena izmed najbolj priljubljenih plaž v Poreču, idealna je za vse, ki si želijo dobre celodnevne zabave.

Dostop do Mestnega kopališča je omogočen tudi invalidom. Tu se lahko preizkusite v različnih športih, večni rekreativci pa bodo v senci borovcev z družbo igrali odbojko na mivki ali namizni tenis. Za najmlajše je poskrbljeno za zabavo na t.i. »acquaganu«, vi pa lahko medtem uživate na soncu na skalnatih in tlakovanih plažah, opremljenih z ležalniki in senčniki. Zaradi vaše dodatne varnosti vas bodo skrbno opazovali pazljivi reševalci.

Po bogati športni vsebini se osvežite z osvežilno pijačo, koktajli ali sladoledom v obalnih bistrojih in kavarnah. Uživajte v več kot 150 metrih na novo prenovljene plaže in se sprehodite po sprehajališču, zaščitenem v senci borovcev ob morju. Dostop do same plaže je omogočen tudi invalidom in gibalno oviranim osebam. Plaža je tlakovana s prodniki, kjer lahko uživate v sončnih radostih ter ob pogledu na čudovito mesto Poreč. Če želite biti bolj aktivni, uporabite fitnes na prostem, v gosti senci čudovitih borovcev.

Ali veste, kako zveni najbolj znana poreška pesem “La mula de Parenzo“? Melodijo lahko zaigrate kar sami, na glasbeni ograji tik nad plažo! Več o kompoziciji in Lorenskem križu, vklesanem v obalno skalo, izveste na info tabli.

Mestna plaža pod hotelom Valamar Zagreb

Plaža pod hotelom Valamar Zagreb je dokaj nova mestna plaža, prenovljena leta 2014. V severnem delu Poreča se sprehodite po urejeni promenadi, ki se razteza ob vznožju zelenih borovcev do plaže pod hotelom Valamar Zagreb.

Prepustite se morskim radostim, uležite se na sončno teraso s kamenčki in uživajte v idilični panorami mesta Poreč. Plaža ima lahek dostop do morja, rampo za invalide, opremljena je s tuši in senčniki. Osvežite se v baru na plaži v bližini plaže z različnimi koktajli in pijačami.

Mestna plaža v pristanišču Červar

Plaža v naselju Červar Porat je nova mestna plaža, ki je bila obnovljena leta 2016. Tri kilometre od mesta Poreč, v turističnem naselju Červar Porat se nahaja plaža, do katere lahko pridete peš, s kolesom ali avtomobilom. Na 500 kvadratnih metrih obalne površine so odstranili grmovje in podaljšali asfaltno sprehajališče ob morju.

Dostop do morja je urejen tako, da je celotna obala nasuta s kamenčki, kar je idealno za družine z otroki, plaža pa je opremljena s tuši in kabinami za preoblačenje. Poleg tega lahko obiskovalci uživajo na prostoru za piknik ter uporabljajo prostor za peko na žaru.

Plaža Materada Sjever

»Plaža Materada Sjever« v zalivu Sveti Martin je urejena mestna plaža, ki je postala priljubljena destinacija za družine z otroki. Osvežena plaža se nahaja v zalivu Sveti Martin v severni coni Poreča, do katere se lahko pripeljete peš, s kolesom ali celo s turističnim vlakcem. Na plaži sta urejena tako dostop do morja kot prostor za sončenje.

Plaža je opremljena s tuši in slačilnicami ter rampo za invalide. Uživate lahko v športnih aktivnostih, kot je npr. odbojka na mivki, kosilo pa lahko pripravite kar sami – na prostoru za piknik. Otroci se bodo razveselili peskovnika in urejenega otroškega igrišča.

Plaža v zalivu Peskera

Tik ob starem mestnem jedru teče sprehajališče, tam pa je tudi prva plaža v severnem delu Poreča. Omogočen je neoviran dostop do morja, na zgornjem delu promenade pa sta dve sončni coni in prodnata plaža. Izbirajte med sprehajanjem ali kolesarjenjem po razdeljeni sprehajalni poti za pešce in kolesarje imenovani “Obala 154. brigade Hrvatske vojske “, ki povezuje severni del Poreča s središčem mesta. Promenada je dolga 500 metrov in široka 3 metre in je pobarvana v različnih barvah.

Dodatek: PLAŽE ZA PSE

Poreč ima 5 plaž za pse. Tam bodo naši hišni ljubljenčki uživali popolno svobodo, večina pasjih plaž pa se nahaja v bližini »pet friendly« hotelov, kampov in apartmajev. Poreč je še posebej primeren za bivanje s hišnimi ljubljenčki zaradi mnoštva zelenih površin in sprehajališč, ki bodo vašemu ljubljenčku omogočile odlično rekreacijo in počutje.

Plaže za pse so: 1. Mestna plaža pod hotelom Valamar Parentino, 2. Plaža hotela Laguna Galijot, 3. Plaža Brulo, 4. Plaža Materada Sjever in 5. Plaža AC Ulika.

Ob koncu tega prispevka o poreških plažah dodajmo, da mesto Poreč veliko denarja in energije vlaga prav v javne mestne plaže. Iz pisarne turističnega zavoda še sporočajo, da je glavni cilj dvigniti standarde vseh mestnih plaž na raven ureditve nekaterih najlepših in priljubljenih plaž, ki jih je najti v Poreču ali njegovi neposredni okolici.

Ps. Za pomoč pri objavi prispevka (tekst&foto) se uredništvo www.pag.si, portala o hrvaškem turizmu, zahvaljuje Turistični skupnosti Poreč (naslovna fotografija: Valamar Isabella Island Resort_Parenzo Beach, foto  TZ Poreč).

Sorodni članki

Brseč in plaža Klančac

Brseč je naselje v vzhodni Istri, 23 kilometrov jugozahodno od Opatije. Brseč leži na 157 metrov visoki skali nad morjem Velih vrat, ki povezuje Reški zaliv in Kvarner. V naselju Brseč živi le nekaj čez 120 ljudi, osnovna gospodarska os je – seveda – turizem. Brseč sicer slovi po plaži Klančac, ki je cilj marsikaterega radovednega turista.

Nadaljujte z branjem

Plaža Beritnica na otoku Pagu

Na plaži Beritnica (nekateri jo imenujejo tudi Beriknica), na otoku Pagu, je narava v plitvo modro-zeleno Jadransko morje skotalila tri velike, ogromne kamnite skale in tako ustvarila svojevrstno naravno umetniško instalacijo, ki nam nudi nepozaben prizor. Tik nad prodnato plažo se dviga še spektakularno kamnito plezališče Stogaj, ki le še dodatno »potencira« lepoto tega turističnega sladkorčka, ene izmed najlepših plaž na celotnem Jadranu.

Nadaljujte z branjem

Plaže Privlake

Kakšne so plaže v kraju Privlaka, tam v bližini kraljevskega Nina in nasproti otoka Vira? Lepe in predvsem peščene, zato jih praviloma obožujejo otroci in njihovi starši. Tu in tam se ob teh peščenih plažah najde tudi zdravilno blato. Če se bojite, da vam bo dolgčas, skočite na adrenalinski vodni park. Tudi naši kosmatinci imajo v Privlaki svojo plažo. Poglejmo plaže v Privlaki nekoliko podrobneje.

Nadaljujte z branjem