Compare Listings

»Pravi ljetni ugođaj«

Jakišnica, kraj, kjer se imajo vsi »fajn«

Za otok Pag mnogi obiskovalci pravijo, da ima pravo »mesečevo pokrajino«. Naj nas potem ne čudi, če imajo v Jakišnici pravi (prestižni in romantični) hotel Luna.

Jakišnica, kraj, kjer se imajo vsi »fajn«

Na otoku Pag, med krajema Lun in Potočnica najdemo Jakišnico. Naselje Jakišnica se nahaja 12 kilometrov stran od Novalje, leži pa na ozkem severozahodnem delu otoka.

V dnu ovalnega zaliva, ki je širok nekaj manj kot 200 metrov se razprostira naselbina Jakišnica z manjšim pristanom, trgovino, nekolik restavracijami in, seveda, hišami z apartmaji.

V Jakišnici, nekoč predvsem ribiškim naseljem, sedaj prebiva okrog 150 prebivalcev. V sami Jakišnici se nahaja peščeno-prodnata plaža, za vse tiste dopustnike, ki pa si želijo malo več privatnosti, pa boste v skritih zalivčkih zlahka našli svoj košček blaženega miru in zadovoljstva.

Domačini, ki so znani po svoji prijaznosti, pravijo, da je morje pri njih kristalno čisto. Že kratek potop na nekaj metrih morske globine bo zlahka dokazal, da je morsko življe v okolici Jakišnice pravzaprav zelo bogato.

Jakišnica je idealno mesto za vsakega, ki želi pobegniti od mestnega hrupa in se predajati mirnim nočem pod paškim nebom, ter užiti nekaj samote na prodnatih in skalnatih plažah.

Če se vam zahoče malo bolj aktivnega počitnikovanja, se usedite na kolo in se odpeljite v naročje tisočerih oljk, ki so oddaljene le nekaj kilometrov.

V Jakišnici se nahaja tudi zelo prepoznaven hotel Luna. Ima štiri zvezdice, sami pa pravijo, da so vodeči hotel v regiji. Hotel Luna je bil zgrajen leta 2008, ima 10 tisoč kvadratnih metrov pozidanih in 15 tisoč kvadratnih metrov nepozidanih površin.

Ima 96 luksuzno opremljenih sob (najmanjša soba ima, brez balkona ali terase, celo 30 kv. metrov).

Bazeni in wellness: zunanji bazen in otroški bazen z morsko vodo, whirpool s sladko vodo, ležalniki in sončniki (glede na razpoložljivost), wellness center (4 savne, masaža, prostori za počitek), notranji bazen z ogrevano sladko vodo.

Za osnovno »kopalno informacijo« naj dodamo še, da je na njihova plaža prodnata, skalnata in betonska, na njej pa lahko poležava okrog 250 ljudi. Za več informacij o hotelu z uradnim imenom Hotel LA LUNA kliknite na njihovo uradno spletno stran: laluna.hr.

Sorodni članki

Otok Šolta, košček dalmatinskega raja

Morda otok Šolta ni tako razvpit kot nekateri njegovi bližnji otoki (predvsem Hvar in Brač), kljub temu pa se lahko na tem srednje dalmatinskem otoku, ki marsikje zgleda kot prekrasna mediteranska razglednica, pohvalijo s številnimi čari, turističnimi aduti.

Nadaljujte z branjem

Gornja Posavina? Zakaj pa ne?!

Tri reke, konji na zelenih poljih, sprehod po visečem mostu, kosilo na splavu, čolnarjenje in kolesarjenje v čudoviti naravi so le začetek zgodbe o turističnih zanimivostih, ki jih ponuja območje Gornje Posavine.

Nadaljujte z branjem

Stobreč le korak do Splita

Stobreč je od splitske Dioklecijanove palače oddaljen le sedem kratkih kilometrov in nima statusa mesta, administrativno Stobreč celo pripada drugemu največjemu hrvaškemu mestu. Kljub temu, da je Stobreč vendarle nekoliko v senci bližnjega Splita, trmoglavo in samosvoje kroji svoje življenje kot majhno priobalno mestece, ki se lahko pohvali predvsem z burno zgodovino in sedanjo pisano turistično raznolikostjo.

Nadaljujte z branjem

Povej svoje mnenje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.