Compare Listings

Opatija, eden izmed najbolj romantičnih krajev

Opatija, destinacija za zaljubljene

Opatija med najbolj romantičnimi destinacijami v Evropi: mesec zaljubljenih prinaša posebno vzdušje in dogodke. Opatija je poleg Benetk, Pariza, Rima, Santorinija, Amsterdama, Madeire, Porta in še nekaterih drugih mest, tudi Ljubljane, uvrščena med najboljše destinacije za zaljubljene. Turistični portal European Best Destinations je poudaril, da je »ljubezen vtkana v same temelje Opatije«.

Opatija, destinacija za zaljubljene

Februar, najbolj romantičen mesec v letu, bo zaznamovalo posebno vzdušje in atraktivni programi v enem izmed najbolj romantičnih krajev v Evropi, kot je Opatijo imenoval priznani turistični portal European Best Destinations. Znana spletna revija z milijonskim občinstvom je poleg Benetk, Pariza, Rima, Santorinija, Amsterdama, Madeire, Porta, Ljubljane in še nekaterih drugih znanih mest med najboljše destinacije za zaljubljene uvrstila tudi zibelko hrvaškega turizma ter poudarila, da je »ljubezen vtkana v same temelje Opatije«.

V samem članku lahko preberemo: »Opatija, očarljivo obmorsko mesto z bogato zgodovino in kulturo, ima številne fantastične lokacije, impresivne spomenike, urejene parke in čudovite vile, ki čakajo, da jih odkrijete. Ljubezen je vtkana v samo bit Opatije, saj je mesto v času svojega razvoja kot turistično letovišče doživelo številne velike romance med aristokrati in slavnimi gosti. Čudoviti parki, osamljene poti, dolga obalna promenada in topli zvezdnati večeri Opatije so popolno okolje za posebne trenutke z ljubljeno osebo. Zato ne preseneča, da je bila Opatija večkrat razglašena za eno najbolj romantičnih mest v Evropi in je pridobila tudi sloves priljubljene destinacije za poroke.

Opatija je bila zaradi prijetnega sredozemskega podnebja in blagodejnih učinkov morja razglašena za destinacijo za wellness storitve in zdravstveni turizem. Mesto je idealno za mirno bivanje v sproščujočem vzdušju. Zaradi blagih zim na tem območju lahko tudi pozimi bivate na prostem in uživate v dolgih sprehodih po opatijskih parkih in promenadah ali pa si privoščite skodelico kave na terasi. Poletja v Opatiji so sončna in brez večjih padavin, kar pomeni, da boste imeli priložnost za kopanje ves čas svojega bivanja. Zaradi prijetnega podnebja je Opatija priljubljena destinacija v vseh letnih časih«.

Po čarobnem adventu in karnevalski norosti, ki je še vedno v polnem zamahu, je februar v Opatiji torej tudi v znamenju ljubezni. Čudoviti parki s skrivnimi potmi, dolga sprehajalna pot ob morju in večeri, osvetljeni z zvezdami, zagotavljajo popolno kuliso za posebne trenutke v dvoje, romantika pa je dodatno naglašena z ustrezno osvetlitvijo na javnih mestih, pa tudi s stotinami src in lepimi sporočili v številnih jezikih, s katerimi je turistična skupnost Opatije okrasila parke, trge in ulice.

Posebne lokacije za fotografiranje bodo ovekovečile nepozabna doživetja z najdražjimi, sprehodi po zelenih površinah pa vas bodo prevzeli s spominjanjem na velike ljubezni, ki so se v preteklih stoletjih odvijale tu in se zlivale z zvokom valov. Opatija bo pare privabila tudi z vrhunsko gastronomijo, sproščujočimi tretmaji v sodobnih zdraviliščih in wellness centrih ter edinstveno kombinacijo morja in hribov, arhitekture in naravnih lepot, sprostitve in zabave … Vse to bo pospremljeno z ustrezno ponudbo opatijskih hotelirjev in gostincev, ki bo trajala cel mesec, s poudarkom na času okoli 14. februarja, dneva zaljubljenih oziroma valentinovega.

Nekaj dni pred valentinovim bo v opatijski športni dvorani Marino Cvetković potekal tudi hrvaški izbor za pesem Evrovizije, na katerem bodo sodelovala številna znana imena, ki bodo tekmovala na Dori 2023. Skozi celoten mesec februar bo mogoče videti posebno ureditev mesteca Opatija in atraktivne programe, katerih vrhunec bo koncert popularne rock skupine Vatra.

»Opatija je svoje turistično življenje začela ravno zahvaljujoč ljubezenski zgodbi, saj je Iginio Scarpa znamenito Villo Angiolino v osrčju najlepšega opatijskega parka zgradil kot spomenik svoji ženi. Zato sta valentinovo in februar kot mesec zaljubljenih med najlepšimi motivi za obisk naše prestižne destinacije. Romantiko, ki je v Opatiji prisotna na vsakem koraku, pa smo se odločili še dodatno poudariti z ustrezno ureditvijo mesta in programom ter tako polepšati bivanje vsem zaljubljenim. Poleg »metuljčkov v trebuhu« v februarju poteka tudi »karnevalska norost« z Balinjerado in karnevalskimi prireditvami, zato lahko rečemo, da v prihodnjih tednih pričakujemo dvojni odmerek pozitivnih čustev, ki bi jih vsekakor morali doživeti«, je povedala direktorica turistične skupnosti Opatije, Suzi Petričić.

Za konec kot zanimivost dodajmo, da je turistični portal European Best Destinations med najbolj romantične turistične destinacije uvrstil tudi slovensko prestolnico, Ljubljano. Novinarji tega velikega turističnega portala so zapisali nekako takole: »Ljubljana je resnično romantično mesto, polno čudovitih razgledov in navdihujočih zgodb, zato je kot nalašč za romantični oddih. Ljubezen izžareva celo ime mesta, ki zveni zelo podobno slovenski besedi “ljubljena”, mnogi menijo, da to ni le naključje.

Mesto Ljubljana svoj romantični značaj dolguje zgodovinskemu videzu na eni strani in mladostni energiji na drugi. Slikovito okolje za romantični oddih dopolnjujejo starodavni grad na vrhu hriba, ki se dviga nad mestom, zmaji, ki so simbol Ljubljane, in izjemne zgodbe, ki se skrivajo za zgodovinskimi mestnimi ulicami«.

Foto: Turistična skupnost Opatija.

Sorodni članki

Stonske ostrige

»Malostonske kamenice«, za katere se v Sloveniji večinoma uporablja izraz »stonske ostrige« (seveda lahko uporabljamo tudi izraz malostonske ostrige), so vpisane v evropski register geografskega porekla, imajo oznako izvirnosti in so kot takšne zaščitene po vsej Evropski uniji. Posledično se potrošniku z vpisom stonskih ostrig v register jamči nakup avtentičnega produkta.

Nadaljujte z branjem

Aerodrom Zagreb

Aerodrom Zagreb, letališče Zagreb, je mednarodno letališče, ki se nahaja približno 16 kilometrov južno od središča Zagreba, glavnega mesta Hrvaške. Uradno se zagrebško letališče imenuje Zračna luka Franjo Tuđman. Aerodrom Zagreb je največje letališče na Hrvaškem in je pomembno vozlišče za letalski promet v regiji. Zaradi številnih poceni letov, ki jih nudijo številni letalski prevozniki, je letališče v Zagrebu zmeraj bolj priljubljeno tudi med Slovenci.

Nadaljujte z branjem

Camino Imota

Papež Benedikt XVI je nekoč dejal: »Iti na romanje pomeni stopiti iz sebe, da bi srečali Boga, kjer se nam je razodel, kjer Njegova milost sije s posebnim sijajem.« Camino Imota je romanje na področju hrvaškega Imotskega, hkrati pa tudi turistični projekt, ki je dobitnik državne turistične nagrade »Simply the Best« (Preprosto najboljši) v kategoriji Novi projekt v turizmu za leto 2021. Poglejmo si Camino Imota nekoliko podrobneje.

Nadaljujte z branjem