Compare Listings

Promo objava

B2B 4City windows vam želi dobrodošlico v Zagrebu

V strogem centru Zagreba se za štirimi mestnimi okni skrivajo štiri nenavadne zgodbe. Z vsako od njih se seznanimo znotraj originalno in šarmantno opremljenih štirih sob: Lenuci, Cartoon, Art & Uphill Downhill, v vedrem in prijateljskem ozračju ter vonju vsakodnevno sveže pripravljenega zajtrka. In vse to po ugodnih cenah!

B2B 4City windows vam želi dobrodošlico v Zagrebu

B2B boutique 4City windows ima tri  dvoposteljne in eno troposteljno sobo, ki nudijo popolno intimo samskim ali parom, lahko pa ugodi potrebam tudi skupinam do deset ljudi. Ker je umeščen v neposredni zagrebški center, blizu Trga bana Jelačića in glavnih znamenitosti, restavracij in barov, živi 4City windows z njegovim intenzivnim ritmom v vseh štirih letnih časih in vam odkriva zagrebške posebnosti.

Zagrebška šola risanega filma je ena teh posebnosti, pa tudi velika profesionalna ljubezen  lastnice namestitve, ki je prostor uredila kreativno in z navdihom, kot da bi režirala film o štirih posebnih zagrebških zgodbah. Na zidovih sob zelenijo parki Lenucijeve podkve (sistem parkov in mestnih trgov v obliki črke U, ki obkrožajo središče Zagreba), oživijo animirani liki Profesorja Baltazarja in Vajenca Hlapića, zarisujejo se vedute zagrebških znamenitosti in  blestijo navdihnjena umetniška dela priznanih umetnikov.

Izberite svojo sobo, odprite eno od štirih oken ter začutite ritem Zagreba na poseben način, saj se spoznavanje mesta in ljudi ne zaključi s trenutkom vstopa v 4Citywindows, prav nasprotno!

V sproščeni atmosferi vas pričakujejo ljubeznivi gostitelji, ki bodo z velikim veseljem poskrbeli za izpolnitev vaših posebnih želja ter vaše bivanje, vse od rezervacije pa do odhoda, spremenili v priložnost za sklepanje prijateljstev.

Po ogledu mesta, spanju na odličnih ležiščih in uživanju v slastnih palačinkah (ki vas bodo s svojim vonjem prebudile namesto budilke) boste imeli številne razloge, da se ponovno vrnete!

PROMETNA POVEZANOST

 • Avtobusni kolodvor je oddaljen 1,5 km
 • Železniški kolodvor je oddaljen  500 m
 • Letališče Zagreb je oddaljeno 17 km
 • Prevoz do letališča po želji gosta
 • Parkirno mesto za avtomobile po želji gosta
Lastnica Tanja Huljev

OPIS NAMESTITVE

 • Vse sobe so velike, vsaka soba ima originalno urejen interier
 • Vsaka soba ima zasebno kopalnico z brisačami in fenom
 • Zajtrk strežejo od 7 do 10 h v skupni jedilnici
 • Vse sobe so klimatizirane
 • Vse sobe imajo brezplačen WiFi, TV z ravnim ekranom in digitalne ključavnice
 • Vse sobe imajo dnevno svetlobo
 • Storitve likanja in pranja perila po želji gosta

BLIŽNJE ZNAMENITOSTI

 • Tržnica Dolac (največja mestna tržnica)
 • Gornji grad
 • Zagrebška Katedrala
 • Arheološki muzej
 • Hrvaško narodno gledališče
 • Moderna Galerija
 • Razgledišče

Umetniška soba – ART ROOM

Poleg tega, da boste v tej sobi lahko spoznali dela uveljavljenih zagrebških umetnic mlajše generacije: Pauline Jazvić, Tatjane Politeo in Nine Ivezić, boste naše umetnice med bivanjem lahko tudi osebno spoznali.

Če boste dobili navdih za likovno izražanje, narišite svoje doživetje Zagreba v ART BOOK! Pri tem sploh ni pomembno ali ste umetniški tip in ali je bila zadnja stvar, ki ste jo narisali, pri likovni vzgoji v osnovni šoli. Pomembno je, da se zabavate in ohranite vtise na vse, kar se vas je med obiskom našega mesta dotaknilo… Kdo ve, morda se bo vaš izdelek nekega dne znašel na razstavi slik z naslovom 4 City windows…pogled, poteza, doživetje!

V sobi lahko bivata dve osebi.

 Soba Zgoraj in spodaj – UPHILL DOWNHILL ROOM

V tej sobi boste izvedeli zanimivosti o nastanku Zagreba, ki je zrasel iz dveh ločenih mest, Kaptola in Gradca.

Najbolj prepoznavni mestni simboli so Zagrebška katedrala, največja hrvaška sakralna stavba, cerkev Sv. Marka, katere večbarvni strešniki tvorijo mestni grb, Kamnita vrata, eden najbolj ohranjenih spomenikov starega Zagreba, stolp Lotršćak, v zvoniku katerega je Grički top, ki vsak dan točno opoldne s strelom opomni prebivalce, koliko je ura, Hrvaško narodno gledališče, spomenik bana Josipa Jelačića na istoimenskem osrednjem mestnem trgu…

Gornje in Spodnje mesto povezuje ena najbolj znanih zagrebških atrakcij – modra Vzpenjača. Ta najkrajša zobata železnica na svetu je dolga samo 66 metrov. V javnem mestnem prometu je od leta 1890 in čeprav vožnja traja le 64 sekund, boste imeli dovolj časa, da iz nje posnamete panoramsko fotografijo Zagreba.

Ne glede na to, kateri del mesta se boste odločili obiskati, smo prepričani, da vas bo presenetilo s svojo arhitekturo, ponudbo in atmosfero. Vsekakor pa vam predlagamo, da mesto raziščete tako od zgoraj kot od spodaj.

V sobi lahko bivata dve osebi.

Lenucijeva soba  – LENUCI`S ROOM

V mestu zelenih trgov je Zrinjevac najbolj znan in prvi v nizu osmih trgov, nastalih po urbanističnem načrtu Milana Lenucija, ki ga imenujemo tudi Lenucijeva podkev.

Tu se prične sprehod po spodnjem mestu, proti meteorološkemu stolpu, ki ga je davnega leta 1884 zdravnik A. Holzera podaril Zagrebu. Sprehodite se med veličastnimi platanami proti glasbenemu paviljonu, fontanam in spomenikom velikanom hrvaške zgodovine. Med hojo proti vzhodnemu kraku zelene podkve boste prišli do Glavnega kolodvora in zatem do Botaničnega vrta, ki je del niza Lenucijeve podkve. Mirna, dišeča, zelena oaza v središču mesta je oddaljena le dve minuti hoda od vaše sobe.

V sobi lahko bivata dve osebi.

Soba risanega filma –  CARTOON ROOM

V tej sobi boste izvedeli, zakaj ima Zagrebška šola risanega filma v zgodovini risanega filma in mesta Zagreba poseben pomen.

Na festivalu v Cannesu leta 1959 je sloviti teoretik filma, Georges Sadoul, prvič izrekel sintagmo ZAGREBŠKA ŠOLA ANIMIRANEGA FILMA. S temi preprostimi besedami je opredelil in zaznamoval zgodovino animacije sedemdestih let.

Zagrebška šola risanega filma je dosegla vrhunec z osvojenim Oskarjem za najboljši risani film, ki ga je leta 1961 prejel film “Surogat” („Nadomestek“) Dušana Vukotića. To je bilo prvič, da je neameriški film osvojil Oskarja v tej kategoriji, sekvence iz Surogata pa krasijo zidove Cartoon rooma.

Velik uspeh je Zagreb film dosegel z risano serijo „Profesor Baltazar“, o simpatičnem in nenavadnem znanstveniku/profesorju Baltazarju, ki s svojimi izumi lajša življenje someščanov v Baltazar-mestu. Za videz profesorja Baltazarja je zaslužen Zlatko Grgić, Pavao Štalter pa je glavno osebo poimenoval. V Muzeju mesta Zagreba lahko vidite tudi delček originalnega tehnološkega procesa med nastankom znamenite serije Profesor Baltazar.

“Čudovite prigode vajenca Hlapića” je prvi hrvaški dolgometražni animirani film iz leta 1997, ki je nastal po istoimenskem otroškem romanu književnice Ivane Brlić- Mažuranić, pri njegovi stvaritvi pa je sodelovala tudi lastnica 4citywindows-a, grafična oblikovalka in nekdanja kamermanka za trike, Tanja Huljev.

V sobi lahko bivajo tri osebe.

Sorodni članki

Gulet: prestižno butično križarjenje

Ko si predstavljamo idealno potovanje, nas pogosto prevzamejo slike čudovitih plaž, turkiznega morja in spektakularnih sončnih zahodov. Obala Jadranskega morja v teh sanjah pogosto zaseda posebno mesto, Hrvaška pa s svojo izjemno naravno lepoto uresničuje želje mnogih turistov. Kako bi te sanjarije dopustnikov lahko naredili še bolj spektakularne? Odgovor se skriva v besedi - gulet. Križarjenje na guletih, prekrasnih jadrnicah, je namreč zelo romantično, vsekakor pa mogoče najbolj privlači tudi dejstvo, da je celotno potovanje ukrojeno po željah potnikov.

Nadaljujte z branjem

Terme Sveti Martin

Terme Sveti Martin so edinstvena destinacija na severu Hrvaške, ki se nahaja sredi nedotaknjene, zelene narave Medžimurja. Terme Sveti Martin, ta oaza miru, je ponosna na lokalno in zdravo gastronomijo ter na posebno, značilno »Healthness« ponudbo (ime sugerira: zdravje + wellnes hkrati), ki gostom zagotavlja zdravje in dobro počutje. Terme Sveti Martin krasi sodobna namestitev, ponašajo se z več kot 100-letno tradicijo termalnega turizma, zaradi česar so idealna destinacija za dopustovanje, počitek v kateremkoli letnem času.

Nadaljujte z branjem

Vuglec Breg

V bližini Krapine, na hribu v kraju Škarićevo, v srcu Hrvaškega Zagorja, se nahaja razkošna turistična vasica Vuglec Breg z vinsko kletjo in vinotočem, več avtohtonimi zagorskimi kočami, kjer lahko prenočite (okrog 50 postelj) in večkrat nagrajeno restavracijo, ki ponuja avtohtono hrano.

Nadaljujte z branjem