Compare Listings

Dnevi olivnega olja v Vodnjanu

Istravirgin

Že sedemnajstič se bo odvil festival Istravirgin. Dnevi mladega oljčnega olja Istravirgin 2023 so največji in najuglednejši festival oljarjev oljčnega olja na Hrvaškem. Istravirgin prinaša še eno nepozabno izkušnjo, ki jo lahko turisti doživijo v prelepi Istri. Festival Istravirgin bo potekal v Vodnjanu, od 24. do 26. novembra 2023. Festival Istravirgin pa ne bo ponudil le priložnosti za uživanje v prvovrstnem ekstra deviškem oljčnem olju, temveč bo tudi združil oljarje in oljarice, strokovnjake za gastronomijo in velike ljubitelje “zelenega zlata” Istre preko dogodkov in srečanj. Istravirgin 2023 bo potekal v prepoznavnem okolju nekdanje mestne šole, ki obiskovalcem nudi gostoljubnost na sodoben način.

Istravirgin

Velika priložnost istrskih oljarjev
Istravirgin 2023 v Vodnjanu je priložnost, da se istarski oljarji in oljarice predstavijo z novo letino in ponosno pokažejo svoje odlične pridelke in izdelke. Festival poudarja njihovo izjemno kakovost in prispevek k svetovni oljčni sceni, saj so istrska olja uvrščena na najvišja mesta svetovne ponudbe olj. Istravirgin vedno znova prepoznava vrednost istrskega oljčnega olja in spodbuja raziskovanje njegovih številnih možnosti v kuhinji, tako na tradicionalen kot sodoben način.

Gastronomska čarovnija ekstra deviškega oljčnega olja
Istra je znana po svoji bogati kulinarični tradiciji, Istravirgin pa še dodatno poudarja pomen ekstra deviškega oljčnega olja v istrski kuhinji. Skozi serijo kulinaričnih mojstrskih dogodkov bodo vrhunski chefi razkrili skrivnosti, ki naredijo oljčno olje nepogrešljiv del istrske gastronomije. Poleg tega bodo obiskovalci imeli priložnost sodelovati tudi v “kuharskem šovu”, kjer se bodo oljarji in strokovnjaki za gastronomijo pomerili in pokazali ustvarjalno žilico za uporabo te dragocenega oljčnega olja.

Istravirgin 2023 kot druženje posebne vrste
Konec novembra Istravirgin 2023 vabi vse oljarje in oljarice s celotne Istre, da se pridružijo in sodelujejo pri edinstveni prireditvi v Vodnjanu ter pomagajo ustvariti svetovno zgodbo o oljčnem olju. Festival ne bo razočaral niti gurmanov niti ljubiteljev vrhunskih izdelkov, ki nastanejo iz oljk. Istravirgin 2023 ponuja bogat program z degustacijami oljčnega olja, kulinaričnimi delavnicami in priložnostmi, da spoznate ljudi, ki srčno pridelujejo “zeleno zlato” Istre. Vabljeni na festival Istravirgin 2023!

Ps. Promo tekst in fotografije: Hrvaška turistična skupnost.

Sorodni članki

Salajland – božična svetlobna čarovnija

Že več kot dobri dve desetletji praznična čarovnija v času božičnih praznikov osvetljuje družinsko posestvo Salaj v Grabovnici pri Čazmi. Tri generacije družine Salaj si vsako leto zagnano prizadevajo, da bi bila čarovnija luči, ki jo z zaposlenimi ustvarjajo na njihovem velikanskem posestvu, vse bolj spektakularna. Ne le, da hočejo Salajevi ustvariti »Božično čarovnijo svetlobe«, za katero je sedaj uporabljenih že skorajda 5 milijonov raznobarvnih lučk (!), ampak hočejo na »posestvu Salaj Land« ustvariti tudi edinstveno izkušnjo, ki bo združevala in osrečevala ljudi. Svetlobne dekoracije Salajlanda si lahko ogledate prav vsak dan med 1. 12. 2023 in 8. 1. 2024.

Nadaljujte z branjem

Zakaj obiskati Advent v Zagrebu?

Zagreb je super. Advent v Zagrebu je »super truper«. To so ugotovili tudi številni veselo-decembrski obiskovalci, ki so Zagreb v zadnjih letih trikrat zaporedoma razglasili za »najboljšo adventno mesto Evrope«. In to ni kar tako, to je zelo prestižna svetovna nagrada. To je priznanje, ki pritegne nove in nove obiskovalce iz celega sveta. In ti, skupaj z nami, v Zagrebu uživajo »na polno«.

Nadaljujte z branjem

Martinovanje v Medžimurju

Začetek novembra je v znaku mladega vina, kar v Medžimurju pomeni le eno – na medžimurski vinski cesti je čas za martinovanje. In ne pozabimo: o kakovosti vin medžimurske vinske ceste pričajo številne Decanterjeve nagrade, ki vsako leto prispejo na naslove lokalnih vinarjev.

Nadaljujte z branjem