Compare Listings

Agencija za najbolj sproščene počitnice

Adriagate.com – ena največjih mrež hrvaških najemodajalcev

Enaindvajsetletna mladeniča sta pred 17 leti ambiciozno in pogumno zasnovala on-line turistično agencijo. Danes je to ena vodilnih tovrstnih agencij na Hrvaškem, ki ji ne manjka uspehov in zadovoljnih gostov. Slovenci si pri agenciji Adriagate.com večinoma izberejo hiše na samem, saj jim le-te nudijo resnično sprostitev od sodobnega načina življenja.

Adriagate.com – ena največjih mrež hrvaških najemodajalcev

Pred več kot sedemnajstimi leti sta sošolca Toni Blašković in Igor Popović, s še ne dopolnjenimi dvaindvajsetimi leti,  prepoznala danes najmočnejšo gospodarsko panogo na Hrvaškem – turizem. Zasnovala sta on-line turistično agencijo Adriagate.com, ki je ena od prvih ustanovljenih  tovrstnih agencij.

Z  nasmehom na obrazu se gospod Popović spominja teh dni in z veseljem pripoveduje, kako sta pričela svojo življenjsko in poslovno zgodbo: “Po fakulteti sva želela narediti nekaj zanimivega, novega in v trendu z novimi tehnologijami. Kot človeka z morja sva za to, s čemer se bova ukvarjala, izbrala  turizem in ni nama bilo žal. Že res, da so bila tudi težka obdobja, vendar sva vedno verjela, da lahko uspeva.”

»Sedaj imamo že preko sedemnajst let izkušenj z delom v turizmu in kar osem poslovalnic ob obali. Te so v Rogoznici, Vodicah, Vrboski na otoku Hvaru, Trogiru, Tučepih, Splitu in Primoštenu. Zaposlujemo preko  sto ljudi. Za nas so prav ljudje najpomembnejši del našega podjetja, zato nam je cilj ustvariti čim prijetnejše delovno okolje. Trenutno preurejamo in širimo 400 m2 velik poslovni prostor na v Splitu, kjer je tudi naša centrala.  Motivacija zaposlenih nam je za napredek podjetja najpomembnejša, prav tako predanost in vztrajnost pri delu. V praksi zelo cenimo kvalitetne ideje sodelavcev in zelo radi jih vključujemo v poslovne in delovne procese. Neprestano stremimo k izgradnji pozitivnega vzdušja in prijateljskih odnosov.

Za naš uspeh so zaslužni tisoči lastniki apartmajev, sob in hiš, s katerimi ustvarjamo pristen jadranski izdelek. Lastniki apartmajev po večini razumejo vlogo agencij in potrebo po sodelovanju z njimi, saj s tem pridobijo raznovrstnost in gotovost s predrezervacijami ter podaljšujejo sezono napolnjenosti. Trenutno imamo preko 10.000 namestitvenih enot, ki jih  predstavljamo na naših spletnih straneh.

Samo v preteklem letu (2017) smo ustvarili preko 700.000 nočitev, ki tudi kontinuirano odsevajo stalen porast. Slovenski gosti so za nas zelo pomembni in jadransko obalo tudi zelo dobro poznajo. Po naših podatkih pa so zaljubljeni predvsem v naše hiše na samem. Gre za kategorijo hiš, ki so povečini na otokih, oziroma izolirane, vendar izredno cenjene, saj nudijo resnično sprostitev od sodobnega načina življenja.»

Adriagate.com ima za cilj ostati med vodilnimi agencijami, ki so specializirane za Hrvaško, teži pa tudi k širjenju proizvodov in iskanju novih prodajnih tržišč.

Zgodba družine z malimi otroki, ki je letovala v hiški na samem

Pred nekaj leti sva z mojo boljšo polovico letovala v hiški na samem, ki sva jo rezervirala preko neke hrvaške turistične agencije. Takrat nisva imela otrok in odločitev je bila precej enostavna. Hiška v zalivu daleč od civilizacije, plaža samo za naju, mir in tišina sredi poletne sezone … česa več bi si lahko človek še želel?!

Vse dni najinega dopusta sva v tej malce staromodni hiški, ne popolnoma opremljeni, zelo uživala. Prinesla nama je notranji mir in pobeg od stresnega mestnega življenja ter kupa obveznosti. Čas se je ustavil in vse je postalo tako enostavno.

Sedaj, šest let kasneje, imava z možem dvoje otrok. Štiriletnega fantka in enoletno deklico. Že dolgo sva si želela spet oditi v najino hiško, vendar naju je bilo malo strah izolirati se s tako majhnimi otroki. To leto, ko imava kot starša že nekaj izkušenj, pa sva se vendarle opogumila in rezervirala hiško preko iste turistične agencije Adriagate.com iz Hrvaške.

Že nekaj let zapovrstjo pri njih rezervirava počitnice in nikoli naju niso razočarali. Posebnost pri Adriagate.com je, da imajo resnično veliko ponudbo hiš na samem, nama pa je pogled pritegnila ena od njih na otoku Hvaru.

Ker stoji „naša“ robinzonska hiša daleč od mesta, ni trgovine, prva hiša pa je oddaljena nekaj kilometrov, smo morali vse potrebno prinesti s seboj. Od nujnih stvari sem spakirala najprej zdravila (kremo proti pikom, sprej proti komarjem, sirup za zniževanje temperature ipd.) in prvo pomoč, ker se mi je zdelo to nekako najpomembnejše: Nato še nekaj konzervirane hrane in vsega tistega, kar lahko ostane nekaj dni izven hladilnika,  ter pitno vodo. Čeprav ima hiša plinski hladilnik, pravzaprav nisem bila pripravljena ničesar prepustiti naključju. Že po naravi sem namreč previdna, še bolj kot je to potrebno.

Kot nujno opremo smo vzeli s seboj ribiške palice v upanju, da si bomo ulovili nekaj rib za kosilo. Obvezna oprema so bile seveda tudi brisače, krema za sončenje in pokrivala za glavo (kape in slamniki).

In končno je napočil dan našega potovanja. Ko smo prispeli v Starigrad na otoku Hvaru, nas je v pristanišču pričakal lastnik, skupaj z njim smo se nato z avtomobilom odpeljali do zaliva, kjer se nahaja robinzonska hišica. Avtomobil smo parkirali kak km od hiše, saj do nje z avtom ni možno priti. To nam ni predstavljalo problema. Celo lastnik nam je nekaj stvari sam prinesel do hiše.

Otroka sta bila pred prihodom zelo vznemirjena in končno smo prispeli. Počitnice v hiši so bile resnično popolne in brezskrbne. In čeprav smo vsi zgodaj odhajali spat, sva uživala v vsakem trenutku druženja z otrokoma. Nismo vklapljali mobitelov, laptopov, nismo gledali televizije in počeli podobnih stvari kot doma.

Družili smo se, se pogovarjali, izmišljali igre in se spominjali najinega otroštva ter kako nama je bilo lepo, ko sva bila še majhna. Čas kot da se je ustavil in vsi smo se v teh sedmih dneh počitnic posvečali le drug drugemu.

Hrane smo imeli povsem dovolj in nekega dne smo celo uspeli uloviti obilico rib,  katere smo spekli na ražnju za slastno kosilo in večerjo tega dne. Sredi tedna je šel mož nabavit hrano v bližnji Starigrad, kot na primer mleko za otroke in mlečne izdelke. Vsega smo imeli dovolj, še preveč.

Bivanje z otroki v hiši na samem resnično ni bil noben problem, prav nasprotno, vse je potekalo gladko, vendar prehitro. Počitnice, polne ljubezni, predanosti, skupnosti, kjer nič ni pomembnejše od družine. Za naslednje leto pa mislim, da bomo rezervirali kar 14 dni, ne le 7. Sedaj sva navsezadnje pametnejša še za eno izkušnjo, pa tudi otroka bosta leto dni starejša.

Sorodni članki

Aerodrom Zagreb

Aerodrom Zagreb, letališče Zagreb, je mednarodno letališče, ki se nahaja približno 16 kilometrov južno od središča Zagreba, glavnega mesta Hrvaške. Uradno se zagrebško letališče imenuje Zračna luka Franjo Tuđman. Aerodrom Zagreb je največje letališče na Hrvaškem in je pomembno vozlišče za letalski promet v regiji. Zaradi številnih poceni letov, ki jih nudijo številni letalski prevozniki, je letališče v Zagrebu zmeraj bolj priljubljeno tudi med Slovenci.

Nadaljujte z branjem

Villa Fresca

Čudovita Villa Fresca je počitniška vila na sami obali, v kateri se boste vsak dan zbudili z enim najlepših pogledov na Jadransko morje. Vendar pa idealna lega vile Fresca na Lipaunski plaži v Bibinju pri Zadru ni edina edinstvena lastnost, posebnost te vile. Vila Fresca ima namreč tudi zelo zanimivo, staro zgodbo – še iz rimskih časov.

Nadaljujte z branjem

Croatia Rally; reli elita na Hrvaškem

Croatia Rally je četrta dirka svetovnega prvenstva v reliju (WRC) 2023. Najboljše reli posadke na svetu se bodo na Hrvaškem pomerile na 20 hitrostnih preizkušnjah. Hrvaški reli, WRC Croatia Rally, bo potekal od 20. do 23. aprila 2023 v petih hrvaških županijah - Varaždinski, Krapinsko-zagorski, Zagrebški, Karlovački, Primorsko-goranski in mestu Zagreb.

Nadaljujte z branjem