Compare Listings

"Letenje pod vodo"

Spoznajte subglider

So stvari, ki nam vzamejo sapo. In so stvari, zaradi katerih radi zajamemo sapo. Ena takšnih je pripomoček za vodno zabavo »subglider«, ki omogoča zabavno tridimenzionalno potovanje pod vodno gladino. Z njim lahko doživimo izjemno vožnjo v vodi in povsem novo izkušnjo podvodnega sveta – pod vodo lahko tudi letimo!

Spoznajte subglider

Subglider je pripomoček, ki omogoča plavanje, zavijanje in izvajanje različnih akrobacij pod vodno gladino ob pomoči vlečnega čolna. Sestavljen je iz dveh simetričnih plošč v obliki krila, ergonomsko obliko pa dopolnjuje odlična funkcionalnost. Plošči sta med seboj povezani z zglobom, ki omogoča vrtenje plošč okoli osi in s tem izjemno učinkovito upravljanje/zavijanje pod vodo.

Plošči, ki ju držimo pred sabo z obema rokama, sta z eno ali več vrvicami povezani na vlečni čoln. S spreminjanjem naklona obeh plošč vplivamo na naše gibanje in smer, ter tako poskrbimo, da med vožnjo pridemo na površje po novo zalogo zraka, ki nam bo omogočala nadaljevanje podvodnega gibanja.


Pripomoček Subglider so razvili inženirji podjetja Maremico, sicer specialisti s področja vodnih postelj Lectus in ležišč Leticia. Več kot 20 let izkušenj rabe sodobnih materialov in oblik je botrovalo razvoju inovativne rešitve Subglider.

»Ideja Subgliderja se rodila že leta 1990, na mojem prvem jadranju. Jadralci smo se hladili tako, da smo se s pomočjo vrvi vlekli za jadrnico. V naslednjih letih smo izdelali več prototipov plovnih pripomočkov iz lesa, ki pa se ni izkazal kot najprimernejši material, zato ga je nadomestila ustrezno obdelana plastična masa (PVC). Vesel sem, da sem sledil svojim sanjam in verjamem, da bodo s Subgliderjem uživali številni ljubitelji morja, podvodnih akrobacij in potapljanja ter se z njim počutili kot riba v vodi,« je povedal direktor podjetja Maremico Emil Marinšek.

Ker se zabavni pripomoček Subglider uporablja pod vodo, mora uporabnik zadrževati sapo ter uravnavati ušesni pritisk. Tehnike drsenja pod vodo so številne, hitro jih osvojijo tako mlajši kot starejši uporabniki. Že z nežnimi gibi rok lahko opravimo osupljive podvodne akrobacije: obračanje okoli svoje osi, plavanje v vse smeri, hoja po dnu morja in še marsikaj drugega. Krmiljenje Subgliderja je enostavno in predstavlja zabavo začetnikom ter tistim, ki so že vešči podvodnih akrobacij. Nekaj vragolij, ki jih lahko počnemo s Subgliderjem, si lahko ogledamo na videoposnetku: https://www.youtube.com/watch?t=66&v=RjhNnLxNs60.

Zabavni (pod)vodni pripomoček Subglider je naprodaj v različicah z več različnimi barvnimi in grafičnimi motivi. Njegova cena je 279 evrov. Subglider lahko naročimo tudi z lastnim grafičnim dizajnom. Doplačilo za personaliziran Subglider znaša 30 evrov. Med dodatki za Subglider velja izpostaviti še roko ter ploščo za pritrditev podvodne kamere, s katero lahko zajamemo svoje gibčno podvodno potovanje.

S pomočjo vlečnega čolna in Subgliderja, se boste potopili v morski svet in uživali v »letenju pod vodo«.

 

Sorodni članki

Monografija Parkovi Hrvatske

20 parkov (8 narodnih in 12 naravnih), kar 324 strani in celo 249 fotografij, 20 odličnih novinarskih reportaž. Medijska hiša Hanza Media s ponosom predstavlja luksuzno monografijo „Parkovi Hrvatske“, knjigo, ki vas bo navdušila, navdihnila, izobrazila in h kateri se boste nenehno vračali.

Nadaljujte z branjem

Lov na tartufe, Vrh v Istri

Lov na tartufe je verjetno eno najbolj edinstvenih doživetij, ki jih lahko doživite v Istri. Območje, kjer se skoraj vsaka družina ukvarja z lovom na tartufe, se imenuje Vrhuvština. Središče Vrhuvštine je vasica Vrh, ki se nahaja v osrčju severne Istre, le 11 kilometrov od Buzeta, nad jezerom Butoniga.

Nadaljujte z branjem

Akvarij Baška, jadranski živalski svet

Akvarij Baška v Baški na otoku Krku ponuja edinstveno doživetje morja in podvodnega sveta modrega Jadrana. Bogastvo in raznolikost jadranskih rib, življa nasploh, nas zna tudi presenetiti. Še posebej pa zna akvarij očarati zvedave majhne radovedneže, naše otroke.

Nadaljujte z branjem

Povej svoje mnenje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.