Compare Listings

Nakit s pridihom morja

DeepPassion by Mateja

Mateja Komel, oblikovalka unikatnega srebrnega nakita ustvarja lastno blagovno znamko DeepPassion by Mateja. O svojem prekrasnem nakitu, ki diši po morju, Mateja pove: »The Voice of the Sea whispers to my Soul every Moment of my Life.«

DeepPassion by Mateja

Če to besedno zelo površno, pa vendar vsebinsko pravilno, poslovenimo, to zveni približno takole: »Moja duša neprestano sliši šepet morja«. In kako se je sploh začela Matejina zgodba? Naj pove kar sama …

»Nekega vročega sončnega popoldneva se mi je utrnila zamisel, da bi nabrane morske zaklade vpletla v nakit. Ker sem bolj nemirnega duha in nerada poležavam na plaži, sem začela z žičkami oblikovati nabrane školjke, naplavljene lesene palčke in zanimive kamenčke.

Nastajali so čudoviti kosi nakita, verižice in uhani, ki so dobesedno dišali po morju. S časom, pa se je ves moj trud izničil, saj je žica zaradi soli zarjavela in ideja o tem, da bi za vedno vpletla morje v svoj nakit, se je v trenutku razblinila.

Vendar nisem obupala, saj je bila želja prevelika in strastna. Začela sem razmišljati o drugačnem materialu, ki bi mi omogočil, da bi nakit ohranil svoj sijaj in kvaliteto. Na spletu sem odkrila srebrno glino in se brez razmislekov prijavila na tečaj, k čudoviti oblikovalki iz Beograda. Tako se je ljubezen do oblikovanja nakita resnično začela. Srebro, kvaliteta, večnost in nešteto možnosti oblikovanja, ustvarjanja, izražanja…

Umetnost me spremlja že od rojstva, saj sem pogosto preživljala svoje otroštvo ob stricu, priznanemu primorskemu umetnostnemu slikarju, Silvestru Komelu. Stric me je naučil opazovati naravo, imeti vedno odprte oči ter videti stvari, ki jih drugi ne vidijo ali opazijo.

Uživala sem ob poslušanju zgodb, ki jih je pripovedoval in rada sem ga opazovala kako je mešal čudovite barve ter jih prenašal na platno. Po toliko letih, ko sem kot majhna punčka uživala le v opazovanju umetnosti, sem v njej, pred nedavnim našla tudi del sebe, na čisto svoj način.

Morje je moja neskončna ljubezen, moj mir in navdih. V njem se sprostim, izgubim, odplavam v svoj najlepši svet. Včasih sanjam, da kot morska deklica plavam v čarobnih globinah in uživam to barvitost, pestrost živalskega sveta in vsega kar ga obdaja.

Unikatni kosi nakita vedno nastajajo z mislijo, kako bi vanj vpletla lepote morskega sveta, zato je namenjen vsem, ki želijo nositi košček morja s seboj za vedno. Veliko ljudi je na poseben način povezano z morjem. Nekateri radi raziskujejo skrivnosti temnih globin, drugi uživajo, ko jim veter razprostira jadra. Nenazadnje so tukaj ljudje, ki imajo radi morje preprosto zato, ker je morje.

Trenutno si lahko ogledate štiri ročno izdelane kolekcije. Sea Play (morski nakit), Deep Blue (potapljaški nakit), With the wind (navtični nakit) in All seasons classic (nakit za vse letne čase in okuse).

V bližnji prihodnosti pa je v načrtu nova, pasja kolekcija. Imam dva psa, švicarska ovčarja, ki sta moja ljubezen že deset let, zato bom njima  ter vsem ljubiteljem živali posvetila to kolekcijo. Glede na to, da sem se po osemnajstih letih dela v šolstvu odločila za tako velik korak kot je oblikovanje nakita, bo takih izzivov ter novih kolekcij v moji prihodnosti še veliko. Vsak dan raziskujem nove motive in jih vpletam v svoj srebrni svet.

Življenjski moto, ki me spremlja je »Do things with Passion or not at all.« Strast je tista začimba, ki daje smisel mojemu življenju, zato vse kar počnem, počnem s strastjo.

Na moji spletni strani www.deeppassion.si sem razložila tudi svoje kratke misli o treh pomembnih stvareh, ki so nujno potrebne za mojo ustvarjanje, to so navdih, ideja in oblika. Takole sem zapisala.

Morje je moj navdih, moj mir, moje zatočišče, moja ljubezen, moja sprostitev, moja globoka strast, moje življenje, moj drugi dom. Tam sem doma.

Ideja se rodi iz zgodbe. Povezana je z določenim trenutkom, lepimi spomini, navdihujočo morsko pokrajino, posebnim človekom, zanimivo živaljo, nenavadnim izzivom ali pa je čista trenutna inspiracija.

Oblika se v mojih mislih razvija počasi ali pa me nenadoma prešine v določenem trenutku dneva ali noči, ko mi misli za trenutek uidejo iz vsakdana. Idejo prenesem na list papirja ter jo kasneje dodelam. Večinoma prevladujejo preproste oblike, ker menim, da se lepota skriva v preprostih stvareh.

Ljudje me sicer najbolj poznajo po morskem ter potapljaškem nakitu, vendar se zagotovo za vsakega kaj najde.

Lahko se prepričate in me obiščete na spletni strani www.deeppassion.si ali na facebook profilu, osebnem kot Mateja Komel ali Deep Passion by Mateja ter seveda pod istim imenom na Instagramu. Lahko pa mi direktno zaupate vaše želje in mi pišete na elektronski naslov mateja@deeppassion.si.

Vesela bom, če bom lahko izpolnila kakšno vašo skrito željo in jo oblikovala v srebrno večnost, naj bo povezana z morjem ali lepim dogodkom iz vašega življenja. Moj nakit je lahko tudi prijazno darilo in presenečenje za vaše najdražje. Ročno izdelan nakit z osebno noto je razlog za to, da sem spoznala veliko srčnih in zanimivih ljudi. Hvala, ker mi pomagate uresničevati dolgoletne sanje. Strasten morski pozdrav vam pošilja Mateja & Deep Passion by Mateja

Prekrasne besede nam je namenila Mateja. Sedaj pa si poglejmo še niz promocijskih fotografij. Matejine izdelke pa bomo podrobneje predstavili v novi, veliki fotogaleriji. Tako bo tudi morebitna izbira lažja, kajne?

Sorodni članki

Tatjana Šavorić o avanturi Via Adriatica

Tatjana Šavorić je žena, mama trem otrokom, medicinska sestra, planinka. Tatjana Šavorić je s svojim 25 kil težkim nahrbtnikom v 45 dneh prehodila vseh 1.100 kilometrov po hrvaški obmorski planinski poti imenovani Via Adriatica. Tatjana Šavorić je prva in edina ženska, ki je Vio Adriatico v zimskih razmerah prehodila sama. O svojem podvigu je Tatjana Šavorić, na naše veliko veselje, napisala knjigo z naslovom Moja Planina - Kroz gore uz more, od Prevlake do Istre.

Nadaljujte z branjem

Z Martino Markov po parkih Hrvaške

Narava Hrvaške je znana po svoji lepoti in raznolikosti - morje, reke, gore, močvirja ... V tej paleti veličastne narave na Hrvaškem najdemo tudi osem narodnih parkov in dvanajst naravnih parkov. Nekateri so bolj znani, nekateri manj znani, a vsi so posebni - vredni obiska. O svojih slikanicah piše hrvaška pisateljica Martina Markov.

Nadaljujte z branjem

Monografija Parkovi Hrvatske

20 parkov (8 narodnih in 12 naravnih), kar 324 strani in celo 249 fotografij, 20 odličnih novinarskih reportaž. Medijska hiša Hanza Media s ponosom predstavlja luksuzno monografijo „Parkovi Hrvatske“, knjigo, ki vas bo navdušila, navdihnila, izobrazila in h kateri se boste nenehno vračali.

Nadaljujte z branjem

Povej svoje mnenje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.