Compare Listings

Nakit s pridihom morja

DeepPassion by Mateja

Mateja Komel, oblikovalka unikatnega srebrnega nakita ustvarja lastno blagovno znamko DeepPassion by Mateja. O svojem prekrasnem nakitu, ki diši po morju, Mateja pove: »The Voice of the Sea whispers to my Soul every Moment of my Life.«

DeepPassion by Mateja

Če to besedno zvezo zelo površno, pa vendar vsebinsko pravilno, poslovenimo, to zveni približno takole: »Moja duša neprestano sliši šepet morja«. In kako se je sploh začela Matejina zgodba? Naj pove kar sama …

»Nekega vročega sončnega popoldneva se mi je utrnila zamisel, da bi nabrane morske zaklade vpletla v nakit. Ker sem bolj nemirnega duha in nerada poležavam na plaži, sem začela z žičkami oblikovati nabrane školjke, naplavljene lesene palčke in zanimive kamenčke.

Nastajali so čudoviti kosi nakita, verižice in uhani, ki so dobesedno dišali po morju. S časom, pa se je ves moj trud izničil, saj je žica zaradi soli zarjavela in ideja o tem, da bi za vedno vpletla morje v svoj nakit, se je v trenutku razblinila.

Vendar nisem obupala, saj je bila želja prevelika in strastna. Začela sem razmišljati o drugačnem materialu, ki bi mi omogočil, da bi nakit ohranil svoj sijaj in kvaliteto. Na spletu sem odkrila srebrno glino in se brez razmislekov prijavila na tečaj, k čudoviti oblikovalki iz Beograda. Tako se je ljubezen do oblikovanja nakita resnično začela. Srebro, kvaliteta, večnost in nešteto možnosti oblikovanja, ustvarjanja, izražanja…

Umetnost me spremlja že od rojstva, saj sem pogosto preživljala svoje otroštvo ob stricu, priznanemu primorskemu umetnostnemu slikarju, Silvestru Komelu. Stric me je naučil opazovati naravo, imeti vedno odprte oči ter videti stvari, ki jih drugi ne vidijo ali opazijo.

Uživala sem ob poslušanju zgodb, ki jih je pripovedoval in rada sem ga opazovala kako je mešal čudovite barve ter jih prenašal na platno. Po toliko letih, ko sem kot majhna punčka uživala le v opazovanju umetnosti, sem v njej, pred nedavnim našla tudi del sebe, na čisto svoj način.

Morje je moja neskončna ljubezen, moj mir in navdih. V njem se sprostim, izgubim, odplavam v svoj najlepši svet. Včasih sanjam, da kot morska deklica plavam v čarobnih globinah in uživam to barvitost, pestrost živalskega sveta in vsega kar ga obdaja.

Unikatni kosi nakita vedno nastajajo z mislijo, kako bi vanj vpletla lepote morskega sveta, zato je namenjen vsem, ki želijo nositi košček morja s seboj za vedno. Veliko ljudi je na poseben način povezano z morjem. Nekateri radi raziskujejo skrivnosti temnih globin, drugi uživajo, ko jim veter razprostira jadra. Nenazadnje so tukaj ljudje, ki imajo radi morje preprosto zato, ker je morje.

Trenutno si lahko ogledate štiri ročno izdelane kolekcije. Sea Play (morski nakit), Deep Blue (potapljaški nakit), With the wind (navtični nakit) in All seasons classic (nakit za vse letne čase in okuse).

V bližnji prihodnosti pa je v načrtu nova, pasja kolekcija. Imam dva psa, švicarska ovčarja, ki sta moja ljubezen že deset let, zato bom njima  ter vsem ljubiteljem živali posvetila to kolekcijo. Glede na to, da sem se po osemnajstih letih dela v šolstvu odločila za tako velik korak kot je oblikovanje nakita, bo takih izzivov ter novih kolekcij v moji prihodnosti še veliko. Vsak dan raziskujem nove motive in jih vpletam v svoj srebrni svet.

Življenjski moto, ki me spremlja je »Do things with Passion or not at all.« Strast je tista začimba, ki daje smisel mojemu življenju, zato vse kar počnem, počnem s strastjo.

Na moji spletni strani www.deeppassion.si sem razložila tudi svoje kratke misli o treh pomembnih stvareh, ki so nujno potrebne za mojo ustvarjanje, to so navdih, ideja in oblika. Takole sem zapisala.

Morje je moj navdih, moj mir, moje zatočišče, moja ljubezen, moja sprostitev, moja globoka strast, moje življenje, moj drugi dom. Tam sem doma.

Ideja se rodi iz zgodbe. Povezana je z določenim trenutkom, lepimi spomini, navdihujočo morsko pokrajino, posebnim človekom, zanimivo živaljo, nenavadnim izzivom ali pa je čista trenutna inspiracija.

Oblika se v mojih mislih razvija počasi ali pa me nenadoma prešine v določenem trenutku dneva ali noči, ko mi misli za trenutek uidejo iz vsakdana. Idejo prenesem na list papirja ter jo kasneje dodelam. Večinoma prevladujejo preproste oblike, ker menim, da se lepota skriva v preprostih stvareh.

Ljudje me sicer najbolj poznajo po morskem ter potapljaškem nakitu, vendar se zagotovo za vsakega kaj najde.

Lahko se prepričate in me obiščete na spletni strani www.deeppassion.si ali na facebook profilu, osebnem kot Mateja Komel ali Deep Passion by Mateja ter seveda pod istim imenom na Instagramu. Lahko pa mi direktno zaupate vaše želje in mi pišete na elektronski naslov mateja@deeppassion.si.

Vesela bom, če bom lahko izpolnila kakšno vašo skrito željo in jo oblikovala v srebrno večnost, naj bo povezana z morjem ali lepim dogodkom iz vašega življenja. Moj nakit je lahko tudi prijazno darilo in presenečenje za vaše najdražje. Ročno izdelan nakit z osebno noto je razlog za to, da sem spoznala veliko srčnih in zanimivih ljudi. Hvala, ker mi pomagate uresničevati dolgoletne sanje. Strasten morski pozdrav vam pošilja Mateja & Deep Passion by Mateja

Prekrasne besede nam je namenila Mateja. Sedaj pa si poglejmo še niz promocijskih fotografij. Matejine izdelke pa bomo podrobneje predstavili v novi, veliki fotogaleriji. Tako bo tudi morebitna izbira lažja, kajne?

Sorodni članki

Geopark Biokovo-Imotska jezera

Odlične novice za Hrvaško in hrvaški turizem prihajajo iz Marakeša (Maroko), kjer je zadnje poletne dni leta 2023 dni potekalo 8. zasedanje Sveta za globalne geoparke Unesca, ki je sprejel predlog o uvrstitvi Geoparka Biokovo-Imotska jezera na seznam svetovnih geoparkov. Tako se lahko Hrvaška sedaj pohvali s kar tremi geoparki na Unescovem seznamu, glede na prej uvrščena geoparka Papuk in Viški arhipelag, kar je še ena v nizu potrditev izjemnega naravnega bogastva te države.

Nadaljujte z branjem

Terme Sveti Martin

Terme Sveti Martin so edinstvena destinacija na severu Hrvaške, ki se nahaja sredi nedotaknjene, zelene narave Medžimurja. Terme Sveti Martin, ta oaza miru, je ponosna na lokalno in zdravo gastronomijo ter na posebno, značilno »Healthness« ponudbo (ime sugerira: zdravje + wellnes hkrati), ki gostom zagotavlja zdravje in dobro počutje. Terme Sveti Martin krasi sodobna namestitev, ponašajo se z več kot 100-letno tradicijo termalnega turizma, zaradi česar so idealna destinacija za dopustovanje, počitek v kateremkoli letnem času.

Nadaljujte z branjem

Burger Festival Zagreb plus Zagreb Street Art Festival

Od 7. do 17. septembra 2023 bo v sklopu Zagreb Burger Festivala postavljenih kar 20 stojnic najbolj kreativnih gastro čarovnikov, pet koncertov v živo, nemi kino, kulinarične delavnice, dnevni domiselni program za otroke in Zagreb Street Art Festival z več kot 165 umetniki z vsega sveta (33 držav). Z veliko nestrpnostjo čakamo 7. september 2023, ko bo na zagrebškem Trgu dr. Franja Tuđmana štartal deset dni dolg razkošen, nam ljubi Burger Festival Zagreb.

Nadaljujte z branjem