Compare Listings

Plaže za zaljubljene

Najbolj romantične plaže na Hrvaškem

Za vse tiste, ki se imate že dolgo zelo, zelo radi … Za vse tiste, ki ste še vedno zaljubljeni … Za vse tiste, ki ste se ravnokar zatreskali … Pa tudi za tiste, ki še čakate na usodno ljubezen svojega življenje … Pred vami je seznam najbolj romantičnih plaž na Hrvaškem (skoraj 50 jih je). Verjemite, da smo ga delali s srcem in polni ljubezni.

Najbolj romantične plaže na Hrvaškem

Hrvaška s svojim prekrasnim morjem, čudovitimi zalivi in lepimi plažami ponuja na tisoče koščkov raja. Kljub temu pa vendarle velja, da so nekatere plaže vendar nekoliko lepše od drugih, da so nekatere prav ustvarjene za razvajanje v dvoje.

Verjamemo, da vam bo tudi spisek o najlepših romantičnih plažah, na našem turističnem portalu www.pag.si, pomagal pri iskanju dodatne morske romantike. Ne oklevajte, obiščite plaže, ki bodo v vas dodatno prebudile ljubezensko strast. Začutite ljubezen in se predajte morskim užitkom na najlepših plažah za pare. Prisluhnite šumu morja in ljubezni.

Hrvaško obalo smo v desetletjih plodnega življenja že večkrat prečesali po dolgem in počez. To ne pomeni, da smo videli vse (ali pa da se na »kraj zločina« ne vračamo radi znova in znova), da poznamo vse najlepše romantične kotičke Jadrana. Ne, ne poznamo. Vsega nismo videli, vsega ne vemo. Kljub temu pa smo v življenju postali dovolj izkušeni, da znamo prisluhniti »drugemu mnenju« (in ga tudi upoštevati, če ima prav). Prav zato bo spodnji seznam pravi miks mnenj različnih avtorjev, različnih medijev. In prav je tako, kajti več glav več ve.

No, sedaj pa konec besedičenja, v popolnoma naključnem vrstnem redu bomo objavili tri  zmagovalne, torej najbolj romantične plaže pri naših južnih sosedih. Tem prvim trem plažam, ki so se uvrstile na zmagovalni oder (naš glas plus različni mediji so jih omenili največkrat), bomo namenili nekaj več pozornosti (beri: besed) vse ostale pa bomo le našteli (vsaj približno od severa proti jugu, tako jih boste tudi lažje poiskali na terenu, pač glede na lokacijo, kjer boste sami nastanjeni).

Plaža Lubenice, otok Cres
Čudovito plažo sv. Ivan pod malim mestom Lubenice na otoku Cresu smo uvrstili že na seznam desetih najlepših plaž na Hrvaškem (torej je bila med zmagovalci že v absolutni kategoriji!), vendar menimo, da se je tudi na vrh seznama »najbolj romantičnih plaž« uvrstila popolnoma zasluženo. Do plaže (ki jo večina prepozna z imenom plaža Lubenice, njeno uradno ime je plaža sv. Ivan) najlažje pridete s plovilom, težje pa pridete peš iz Lubenic (40 minut spusta in ura 20 minut vzpenjanja, ko se vračate v Lubenice). Iz tega magičnega mesteca, ki je zgrajen na visokih stenah, se ponuja prečudovit pogled na plažo, morje … Prodnata plaža je brez vsebin, zato ne pozabite na senčnik, kremo za sončenje, ter dovolj tekočine, hrane in ljubezni. 🙂

Lubenice, Cres (foto HTZ in Ivo Bioćina)

Plaža Slanica, otok Murter

Plaža Slanica (foto HTZ in Ivo Bioćina)

Večinoma peščeno plažo Slanica najdemo na otoku Murterju (»nekje vmes« med Biogradom na moru in Šibenikom). Plaža Slanica je prava zvezda med plažami. S svojo čudovito turkizno barvo morja nas dobesedno omami in začara (še posebej pogledi proti odprtemu morju in Kornatom). Plaža Slanica je ena izmed najbolj priljubljenih plaž na otoku, radi pa jo obiskujejo vsi, od otrok (nizka voda!), staršev, zaljubljenih parov, igrivih babic in dedkov …  Plaža Slanica je polna različnih športnih, kulinaričnih in ostalih zabavnih vsebin, zato vam tam ne bo nikoli dolgčas. Plaža je zlahka dostopna tudi z avtom, zato pričakujte med sezono veliko gnečo, lahko pa se od tam sprehodite do druge lepe plaže Podvrške, ki pa zagotovo ni tako polna ljudi (pot do te plaže vodi skozi kamp Slanica).

Plaža Srebrna, otok Vis

To ni plaža Srebrna ampak je plaža Stiniva (foto HTZ in Ivo Bioćina)

Ob plaži Stiniva se lahko otok Vis pohvali še vsaj z eno čudovito plažo, plažo Srebrna. Plaža je ime dobila predvsem zaradi srebrnobelih velikih ovalnih kamnov; ko morje udarja vanje dobijo čudovito srebrno barvo. Na plaži je gosto zelenje (borov gozdiček se tu in tam spusti prav do morja), ki nudi, vsaj v najbolj vročih dneh, veliko prepotrebne sence. Plažo Srebrna najdemo v bližini naselja Rukavac, je dokaj blizu – že omenjene – plaže Stiniva, dokaj blizu pa je tudi naslednja turistična atrakcija – Zelena špilja. Plaža je »relativno divja«, nima vsebin (le garderobo za preoblačenje in javni wc najdete tam). Ker je na zaščiteni eko coni tam tudi ni niti velikih niti manjših gostinskih objektov. Mnogi, ki so plažo Srebrna tudi obiskali so radi povedali nekako takole: Zmeraj čudovita, toda nikoli polna ljudi.

Nadaljujemo le z naštevanjem najbolj romantičnih plaž na Jadranu (kakor smo že omenili, od severa proti jugu, no, vsaj približno):

Plaža Peharovo (prodnata), Lovran, blizu Opatije
Plaža Kačjak (kamnita z večjimi skalami, beton), Dramalj blizu Crikvenice
Plaža Rdeči otok (kamnita z večjimi skalami), Rovinj
Plaža Potovošće (prodnata), Vrbnik, otok Krk
Plaža Vela Luka (prodnata), Baška, otok Krk
Plaža Valun (prodnata in kamnita), Valun na otoku Cresu
Plaža Rt Kamenjak (peščena, kamnita, večje skale), Premantura

Rajska plaža (peščena), Lopar, otok Rab
Plaža Krcalo (prodnata s skalami), Jakišnica, otok Pag
Plaža Planjka – Trinćel (peščena), Stara Novalja, otok Pag (glej vse plaže otoka Paga!)
Plaža Ninska Laguna (peščena), Nin
Plaža Sabuša (betonske plošče), Kukljica, otok Ugljan
Plaža Bačvice (peščena), Split
Plaža Velika plaža (peščena in prodnata), Omiš

Rajska plaža, Lopar (foto HTZ in Bojan Haron Markičević)

Plaža Vrulja (prodnata), Brela na Makarski rivieri
Plaža Podrače, Brela na Makarski rivieri
Plaža Berulia (prodnata), Makarska
Plaža Gornja Vala (prodnata), Gradac na Makarski rivieri
Plaža Zlatni Rat (peščena), Bol, otok Brač
Plaža Lovrečina (peščena), Postira, otok Brač
Plaža Palmižana (peščena, prodnata, skalnata), otok Klement, blizu otoka Hvar
Plaža Grebišće (peščena z večjimi skalami), Jelsa, otok Hvar
Plaža Dubovica (prodnata in skalnata), blizu mesta Hvar, otok Hvar
Plaža Jerolim (skalnata), Pakleni otoki, blizu otoka otok Hvar
Plaža Porat (peščena), Komiža, otok Vis

Plaža Proizd (kamnita in prodnata), otok Korčula
Plaža Vela Pržina (peščena), Lumbarda, otok Korčula
Plaža Pupnatska Luka (prodnata, kamnita, večje skale), Lumbarda – otok Korčula

Plaža Vučine, Zuljana (prodnata), polotok Pelješac
Plaža Saplunara (peščena), otok Mljet
Plaža Blaće (peščena in prodnata), Mljet
Plaža Sutmiholjska (peščena), Kozarica, otok Mljet
Plaža Šunj (peščena), otok Lopud

Zlatni rat, Brač (foto HTZ in Zoran Jelaća)

Plaža Banje (prodnata), Dubrovnik
Plaža Sveti Jakob (peščena in prodnata), Dubrovnik
Plaža Buža (kamnita), Dubrovnik
Plaža Bellevue (peščena in prodnata), Dubrovnik
Plaža Danće (kamnita z betonom), Dubrovnik
Plaža Plat (prodnata), blizu Dubrovnika
Plaža Lokrum (kamnita), otok Lokrum blizu Dubrovnika
Plaža Pasjača (prodnata), Konavle, južno od Dubrovnika.

Tako, trenutno je uvrščenih na seznam nekaj manj kot 50 plaž. Če mislite, da smo katero pomembnejšo pozabili, nas pocukajte za rokav in jo bomo dodali na popis. Pozdrav iz www.pag.si, želim vam čim več prekrasno zaljubljenih (morskih) dni.

Sorodni članki

D’OR Beach Club

»Tam, kjer so se luksuz, trajnostni razvoj in narava združili v eno zlito celoto, je na zahodni obali Istre nastala nepogrešljiva postojanka za vse hedoniste. D`OR Beach Club je postavljen na obali, v Funtani, korak do Poreča. Tam, kjer se prepletajo modri odtenki neba in morja, je D`OR Beach Club sonce obsijalo z zlatimi odtenki. Pri opremljanju D`OR Beach Club-a so bili uporabljeni izključno naravni materiali s poudarkom na lesu kot simbolu narave.

Nadaljujte z branjem

Festival peska Nin

Festival peska v Ninu (hrvaško: »Festival pijeska Nin«) pokaže čarobnost, ki se ustvari v pesku in ostane v spominu. Če imate radi pesek, vam bo mestece Nin zelo všeč. Peščene plaže mesteca Nin so dolge kar 8 kilometrov, odlikuje pa jih kakovosten pesek in čisto morje. Zato nikakor ne preseneča, da se v Ninu od leta 2015 vsak avgust prireja Festival peska, kjer lahko umetniki, prebivalci, turisti in otroci pokažejo svoj kiparski talent pri izdelavi peščenih motivov, skulptur. Poglejmo podrobneje.

Nadaljujte z branjem

Plaža Stiniva, otok Hvar

Če ste turist, ki je našel nastanitev v čudovitem mestecu Hvar na istoimenskem otoku, lahko poiščete morsko osvežitev v številnih majhnih zalivčkih plavega Jadrana. Domačini, Hvarčani, vam bodo povedali, da se oni najraje usedejo v (lasten) čolnič in se na kopalni izlet odpeljejo na eno izmed številnih prekrasnih plaž na raznolikih, sanjskih Peklenskih otokih.

Nadaljujte z branjem