Compare Listings

Sanjate kilometer zabave?!

Fešta od kilometra in Snovi Vinodolski

Novi Vinodolski konec julija 2023 vabi na dve prireditvi. Prva je Fešta od kilometra, kjer lahko pričakujete kilometer glasbe, veselja in zabave. Druga prireditev se imenuje Snovi Vinodolski. To je manifestacija, ki sledi dolgi zgodovini turizma v Novem Vinodolskem. Poglejmo.

Fešta od kilometra in Snovi Vinodolski

V organizaciji Turistične skupnosti mesta Novi Vinodolski bo letošnje novovinodolsko poletje dopolnila tudi priljubljena in dobro obiskana Fešta od kilometra. Prireditev Fešta od kilometra bo v petek, 28. julija 2023, na najdaljši vinodolski promenadi, Obali Petra Krešimirja IV, s pričetkom ob 20. uri. Ob promenadi, vse do beach bara Havana, bo na  Fešti od kilometra sodelovalo preko 40 razstavljavcev, na katerih stojnicah si boste lahko obiskovalci privoščili slastne slaščice, med, domače žganje, ročno izdelane spominke in druge avtohtone izdelke in izdelke domače obrti.

»Ob promenadi ne bo manjkalo okusne hrane in dobre glasbe, po kilometrski promenadi se bodo razlegali zvoki petih glasbenih zasedb, leta 2023 vas na Fešti od kilometra pričakujejo Grupa Tremolo, Trio Vivak, TS Ferali, TS Merak in nova zasedba na teh koncih, Grupa Black & White iz Karlovca. Poleg foto kotičkov bo na Fešti od kilometra poseben prostor za otroke, ki bodo lahko uživali v poslikavah obrazov in animacijskih igrah na otroškem igrišču na promenadi. Prepričani smo, da ne glede na to, v katero smer se odpravite, dobrih zabav ne bo manjkalo. Ob 23. uri bomo vse obiskovalce Fešte od kilometra razveselili z ognjemetom, ki bo postavljen na morju«, javlja TZ Novi Vinodolski.

Snovi Vinodolski

Novi Vinodolski se lahko pohvali z dolgoletno turistično tradicijo, kar je velika motivacija za to slikovito jadransko mestece. 145 let turizma je impresivna številka in Novi Vinodolski dokazuje, da zna upravičiti zaupanje domačih in tujih gostov. Poleg znanih in prepoznavnih prireditev, kot so Okolotorno, Fešta od kilometra, Poletni karneval, Ružica Vinodola, je letos obiskovalce razveselila nova prireditev Penina v vinogradu, konec julija pa bo zaznamovala še ena nova zgodba, to je prireditev z imenom Snovi Vinodolski.

Prireditev Snovi Vinodolski (slovensko bi lahko rekli »Vinodolske sanje«) bo potekala 31. julija 2023 s pričetkom ob 20. uri na Obali kneza Branimirja (Pod barana). Obiskovalce čaka bogat program, vključno z modno revijo domačih oblikovalcev, zabava pa se nadaljuje z Glamour House in skupino Dinamika. Poseben foto kotiček, ponudba hrane in atraktivne pijače, kotički domačih blagovnih znamk, vse to čaka obiskovalce dogodka, vstop je prost, uživale bodo vse generacije! Jadralni klub Burin bo poskrbel za čudovito morsko kuliso in popolno doživetje!

V pripravi je tudi poseben kotiček za otroke z vodeno animacijo, da bodo tudi najmlajši obujali najlepše spomine! Novi Vinodolski vas bo vsekakor navdušil s svojo naravno lepoto. Neverjetne razgledne točke, zeleno zaledje, obala, kjer zlahka najdete svoj skriti kotiček in najljubšo plažo, mestne ulice, ki skrivajo očarljive kotičke in podrobnosti, h katerim se boste z veseljem vračali, zagotavljajo v Turistični skupnosti Novi Vinodolski.

Ps. Fotografije: TZ Novi Vinodolski.

Sorodni članki

CRO Race

Osma izvedba mednarodne kolesarske dirke CRO Race bo potekala od 26. septembra do 1. oktobra 2023. Cro Race bo štartal v obmorskem Primoštenu, zaključil pa se bo v hrvaškem glavnem mestu, Zagrebu. Lani, torej leta 2022, je na dirki CRO Race zmagal Slovenec Matej Mohorič, ki je »za dlako«, zaradi bonifikacijskih sekund, ugnal svetovnega zvezdnika, Jonasa Vingegaarda iz Danske. Na preteklih dirkah CRO Race so sodelovale tudi nekateri drugi asi svetovnega kolesarstva: Mark Cavendish, Vincenzo Nibali, Giacomo Nizzolo, Adam Yates.

Nadaljujte z branjem

Visualia Festival Pulj

Visualia Festival (of Light) je festival na Hrvaškem, ki se vsako leto septembra odvija v mestu Pulj (hrvaško Pula). Visualia festival je posvečen sodobnim umetniškim izrazom in inovativni uporabi tehnologije v umetnosti. Poleg edinstvene priložnosti, da obiskovalci doživijo umetniška dela na drugačen način, Visualia Festival ponuja tudi platformo za umetnike z vsega sveta, da izrazijo svojo ustvarjalnost in inovativnost. Če želite doživeti inovativno umetnost in tehnologijo na enem mestu, če želite doživeti neko drugo dimenzijo, čarobnost, ne zamudite priložnosti obiskati Visualia Festivala med 21. in 23. septembrom 2023 v istrskem Pulju.

Nadaljujte z branjem

Burger Festival Zagreb plus Zagreb Street Art Festival

Od 7. do 17. septembra 2023 bo v sklopu Zagreb Burger Festivala postavljenih kar 20 stojnic najbolj kreativnih gastro čarovnikov, pet koncertov v živo, nemi kino, kulinarične delavnice, dnevni domiselni program za otroke in Zagreb Street Art Festival z več kot 165 umetniki z vsega sveta (33 držav). Z veliko nestrpnostjo čakamo 7. september 2023, ko bo na zagrebškem Trgu dr. Franja Tuđmana štartal deset dni dolg razkošen, nam ljubi Burger Festival Zagreb.

Nadaljujte z branjem