Compare Listings

Poletna avantura z gumenjakom

"Smo del nečesa čudovitega"

Raziščite Jadran z gumenjakom in se naužijte svežega morskega zraka; začutite veter v laseh in se sprostite ob vonju borovcev; poležavajte na peščenih, prodnatih in kamnitih plažah; zaplavajte v morske špilje in se prepustite 50 odtenkom modre; raziskujte podvodni svet; doživite adrenalinsko vožnjo z vodno tubo in smučmi …

Poletna avantura z gumenjakom

Ste se naveličali mestnih plaž?

Bi radi doživeli drugačen poletni dopust?

Si želite uživati na samotni plaži?

Obožujete mir in tišino?

Je Vaša duša vsaj malo avanturistična?

Če ste vsaj na eno vprašanje odgovorili z ‘da,’ potem je pravi čas za najem gumenjaka! Pobrskajte po naši spletni strani beligomon.com in raziščite Jadran z gumenjakom ter si še letos pričarajte dopust po Vaši meri.

Odkrijte skrite in samotne kotičke, zaplavajte v kristalno čistem morju in se sprostite daleč stran od vsakdanjega mestnega vrveža. Presenečeni boste nad lepoto Jadranskega morja, ki je ponekod dostopna le s čolnom.

Gumenjak imam – kam pa zdaj?

Nekatere priljubljene navtične destinacije, ki jih z gumenjakom na Pagu in v njegovi okolici ne smete spregledati, so: Zrče, Slana, Jakišnica, Goriška Draga, Vlaška Mala, Malin, Caska, Lun, Novalja, Vlašići, Smokvica, Mali in Veli Zaton ter okoliški otoki (Ilovik, Silba, Premuda, Dugi otok …).

Vse to in še več lahko doživite z našimi plovili. V naši ponudbi so plovila različnih dimenzij in proizvajalcev, na katere so nameščeni izvenkrmni motorji različnih proizvajalcev in moči. Vsa plovila so opremljena tudi s kopalnimi stopnicami, senčno tendo in nudijo veliko ležalnih površin. Ponudbo si oglejte na: beligomon.com.

Otroci na čolnu?

Za vse, ki imate male nadobudneže in Vas skrbi, da malčki na čolnu ne bi uživali, naj Vam povemo, da otroci morske pustolovščine naravnost obožujejo! Poskrbite le za varnost (rešilni jopič) in zaščito pred soncem.

Otroke med vožnjo zaposlite z iskanjem delfinov, odpihnjenih žog in štetjem galebov. Po sidranju v zalivu s kristalno čistim morjem razprite senčno tendo, skočite v morje in preprosto uživajte.

 Varnost

 Da bo plovba čimbolj varna, je pomembno, da še pred odhodom iz pristana preverimo:

  • da motor in predpisane luči brezhibno delujejo;
  • da imamo dovolj goriva glede na izbrano razdaljo, ki jo želimo prepotovati (upoštevamo, da ponekod bencinske črpalke niso pogoste!) in
  • da imamo s seboj vse potrebne dokumente.

Na morju med plovbo opazujemo vodni promet okoli sebe, smo pozorni na morebitne kopalce in potapljače ter glisiramo najmanj 250 m od obale.

Za konec …

… kot pravi Pam Brown: »Naši čolni zajadrajo v neznano morje – in tega nas je strah. Vendar vemo, da smo del nečesa čudovitega.«

Več nasvetov za izlete, plovbo in druge navtične zanimivosti redno objavljamo tudi na naši facebook strani www.facebook.com/beligomon/.

Ob najemu plovila Vam želimo obilo užitkov in novih doživetij. Naj se morska pustolovščina začne!

Želimo Vam varno plovbo in mirno morje, vaš Beli Gomon d. o. o.

 

Sorodni članki

Invalidi in turizem

Intervju: Barbara Slaček

»Ne boš verjel, vendar se na Hrvaškem skoraj bolj zavedajo specifike dostopnega turizma, kot pri nas. Zavedati so se začeli, da smo invalidi postali aktivni potrošniki, ki želimo izkoristiti naš čas na zemlji koristno in to so nam začeli nuditi.«

Intervju: Barbara Slaček

»Ne boš verjel, vendar se na Hrvaškem skoraj bolj zavedajo specifike dostopnega turizma, kot pri nas. Zavedati so se začeli, da smo invalidi postali aktivni potrošniki, ki želimo izkoristiti...

Preberi več